Ida Blažićko

 ROBERT MARIĆ
SCENA AMADEO

U atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja čekaju nas koncerti i predstave

Sjajni glazbeni provodi u srpnju uvod su u program Scene Amadeo koji se nastavlja u kolovozu i rujnu brojnim nastupima i kazališnim predstavama.

Sjajni glazbeni provodi u srpnju uvod su u program Scene Amadeo koji se nastavlja u kolovozu i rujnu brojnim nastupima i kazališnim predstavama.

Program 25. jubilarne sezone scene AMADEO koja se svojim programom vraća u obnovljeni i prošireni prostor novog Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu uz već tradicionalnu izložbu posvećenu uspomeni na preminulu članicu programskog odbora slikaricu i grafičarku Izabelu Šimunović – izlaže kiparica Ida Blažičko - tijekom srpnja, kolovoza i rujna donosi brojne koncerte i kazališne predstave. Velika novost je da će se sve priredbe održavati u klimatiziranom natkrivenom atriju Muzeja.

image

Hrvatski gitarski kvartet

SCENA AMADEO PRESS

Glazbenu sezonu u srpnju Scena AMADEO otvara koncertom Mateja Meštrovića i Zagrebačkih solista. Slijede koncerti vrhunskih inozemnih i domaćih izvođača: violinista Stefana Milenkovića, Hrvatskog gitarskog kvarteta, gitariste Miroslava Tadića, kraljice bossa-nove Amálie Baraone, svjetski poznate harmonikašice Marime Ključo i Jelene Milušić, Zagreb septeta, Ansambla Illiryca, popularnih Mariachi Los Caballerosa, pijaniste Lovre Marušića. I ove godine Scena će koncertom Tomislava Tenšeka-Snoopya i prijatelja te nastupom Nine Čorić, kraljice flamenka, obilježiti sedmu godišnjicu smrti Nenada Jalševca-Nenčija, svog dugogodišnjeg tonca.

image

Glazbeni sastav Amalia

SCENA AMADEO PRESS

Program se nastavlja u drugoj polovici kolovoza te u prvom dijelu rujna brojnim koncertima te danima monodrame. Povijest Scene AMADEO simbolički se preklapa s prelaskom u novo tisućljeće, u vrijeme koje je nosilo neku novu energiju, nadu da će nova stvarnost donijeti toliko željene promjene. U kultnoj gornjogradskoj gostionici „Pod starim krovovima“ okuplja se društvo oko ideje oživljavanja zagrebačkog Gornjeg grada, jedinstvene spomeničke cjeline koja je bila u jadnom, zapuštenom stanju unatoč činjenici da su na njemu djelovale i danas djeluju, uz političke, i važne muzejske, školske i kulturne institucije.

image

Mariachi Los Caballerosa

SCENA AMADEO PRESS
Linker
16. srpanj 2024 15:20