uspomene koje ostaju

Posebna prigoda

U nedjelju tradicionalno slavimo Majčin dan. Ovo je naših 10 prijedloga što pokloniti svojim najdražima

Svatko ga obilježava na svoj način, ali ga nikada ne zaboravimo - Majčin dan, posvećen je samo njima. Odaberete li zajedničku aktivnost, simbolični poklon ili samo kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim majkama, ne možete pogriješiti. Donosimo vam prijedloge kako ih dodatno razmaziti i uljepšati im njihov dan.

Svatko ga obilježava na svoj način, ali ga nikada ne zaboravimo - Majčin dan, posvećen je samo njima. Odaberete li zajedničku aktivnost, simbolični poklon ili samo kvalitetno provedeno vrijeme sa svojim majkama, ne možete pogriješiti. Donosimo vam prijedloge kako ih dodatno razmaziti i uljepšati im njihov dan.

Bliži nam se dan na koji ćemo se na poseban način zahvaliti svojim majkama i učiniti im njihov dan posebnim. Donosimo vam 10 prijedloga kako ih obradovati, a vaša kreativnost se, naravno, tu ne mora zaustaviti. Svakoj majci je nekada dovoljno i da ju taj dan nazovete, posjetite ili iznadite sitnicom koja će nositi neko simbolično značenje. Evo nekoliko naših prijedloga što pokloniti za Majčin dan.

1. "Matching" nakit

Odaberite ogrlicu, narukvicu ili privjesak sa simbolom koji možda za vas i vašu majku ima neko posebno značenje. Ili jednostavno nešto što znate da bi joj se estetski svidjelo. Predlažemo vam Cloud & co. nakit, gdje ćete u njihovom web shopu a i dućanu na adresi Preradovićeva 9, sigurno pronaći komad u koji ćete se zaljubiti.U njihovoj liniji pronaći ćete i Islands&co. - kolekciju posvećenu otocima. Ako vas s mamom povezuju ljetovanja na našoj obali, ovo je idealan način da svoje najdraže uspomene nosite obilježite ogrlicom, narukvicom ili naušnicama u obliku otoka.

2. Odlazak u kazalište

Zabavite se na druženju majke i kćeri uz odlazak u kazalište. Kazalište Kerempuh u nedjelju 12.05. u 20:00 sati prikazuje predstavu Predsjednici&ca. Aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića i recept je za zabavni obiteljski izlazak. Ulaznice za predstavu možete kupiti na blagajni kazališta.

image

Kazalište na Majčin dan

UNSPLASH

3. Tematska kuharica

Knjižare su prepune novih kuharica s raznih strana svijeta s kuhinjama koje polako osvajaju i naše tržište. Odaberite vašu omiljenu, osigurajte namirnice, pa s mamom organizirajte nedjelju za zajedničko kuhanje. Umjesto klasičnog odlaska u restoran, ovo je prilika da zajedno naučite kuhati nešto novo i egzotično.

image

Zajedničko kuhanje novih recepata

4. Kreativna radionica

Nastya i Yana umjetnice su koje stoje iza brenda Morra Ceramics. Djevojke su nakon dolaska iz Ukrajine u Hrvatskoj, na adresi Horvaćanska cesta 21 otvorile simpatični studio keramike. Na sam majčin dan, pripremile su čak dvije radionice u dva termina. U jutarnjem terminu možete im se pridružiti na radionici izrade šalica, dok se navečer održava radionica oslikavanja keramike uz čašu vina. Na vama je da se prijavite za termin i radionicu koja vam odgovara i prođete u društvu svoje mame jedno skroz drugačije iskustvo. Prijaviti se možete na sljedećim linkovima:

Izrada keramičkih šalica

Farbanje keramike uz vino

image

Morra Ceramics

image

Morra Ceramics

5. Makoland shop

Jedna je obitelj pretočila svoju ljubav prema stvaranju u shop s unikatnim proizvodima za dom. U svojoj ponudi pripremili su i prigodne šalice za nadolazeći dan. U njihovoj je ponudi i već popularni moonprint - jedan način kako doći do personaliziranog dekora za vaš stan, odnosno stan vaše mame. Moonprint je izrada custom plakata, kako je izgledao mjesec na dan vašega rođenja. Napravite kombinaciju vaša dva mjeseca i stvorite joj uspomenu koja će istovremeno biti jedan od najljepših dekora u njezinom životnom prostoru.

6. Cvijeće

Vječni klasik koji nikada ne razočara je svakako - buket cvijeća. Buket ruža, šarmantnih tulipana ili buket šarenog poljskog cvijeća, izbora je bezbroj. Ukoliko vam je majka ljubiteljica živog bilja, ovo je idealna prilika da joj s ovim poklonom upotpunite životni prostor, terasu ili balkon.

image

Cvijeće je uvijek dobra ideja i vječni klasik

UNSPLASH
image

Biljka koja će upotpuniti mamin stan

UNSPLASH

7. Oživljene uspomene

Opcija koja nikada ne razočara a stvorena je za svaki budžet je zasigurno zajednička fotografija vas i mame. U doba kada je sve digitalizirano, sjetite se da generacije naših majki ipak najviše vole uokvirene uspomene. Odaberite vašu najdražu fotografiju, te ju ubacite u okvir uz značajnu poruku. Još jedna popularna opcija je nešto što je oduševilo svakoga tko više ne posjeduje kultne videorekordere. Ako znate da u vašim ladicama još postoje VSH kazete obiteljskih događaja, danas ih lako možete digitalizirati u bilo kojem fotografskom studiju i omogućiti da nedjelju provedete prisjećajući se nekih značajnih trenutaka u vašim najmlađim danima.

image

uspomene koje ostaju

8. Vikend putovanje

Ako možete iskoristiti cijeli vikend, možda je idealan na trenutak za kratko putovanje. Prošetati s mamom Opatijskom rivijerom, okusiti slastice u hotelu Milenij, a samu nedjelju posvetiti wellnessu u jednom od brojnih hotela. Kratko, ali najslađe.

image

Spa day na vikend izletu

UNSPLASH

9. Najdraža i/ili originalna poslastica

Na adresi Mesnička 6, nalazi se neodoljivi concept store Kofer. Ako vam je mama ljubitelj slatkog, začinite taj poklon na jedan poseban način. U njihovoj ponudi pronaći ćete potpuno drugačije poslastice koje u originalnom pakiraju već izgledaju kao savršeni poklon. Osim neodoljivih čokolada i pralina, birajte između široke ponude čajeva, začina, vina i pjenušaca.

10. Mala torbica luksuza

Mame su mame, i ponekad im je teško izdvojiti novac za stvari koje smatraju da im nisu nužne. U jednu kozmetičku torbicu, uvrstite nekoliko proizvoda u kojima znate da bi istinski uživala. Parfem, losion ili skincare proizvod koji već dugo promatra. Tu možete biti kreativne te u udobnosti vašeg doma organizirati pravi mali spa day.

image

Kozmetička torbica iznenađenja

UNSPLASH
Linker
11. svibanj 2024 13:11