Ana-Marija Percaić
 Ines Stipetić
DETALJI ZA SAVRŠEN UGOĐAJ

Glumački par uživa u dnevnom boravku na otvorenom! Oaza među krovovima ostala netaknuta u potresu

Članica Zagrebačkog kazališta lutaka Ana-Marija Percaić otkriva kako je drvenu garnituru za sjedenje izradila sama uz tatinu pomoć, a u tome joj je pomogla činjenica da je prije glume studirala dizajn, vrata svoje šarmantne terase otvorila Gloriji IN.

Na četvrtom katu zgrade u blizini zagrebačkog Britanskog trga, skrivena od tuđih pogleda - a s pogledom koji oduzima dah - nalazi se terasa glumice Ane-Marije Percaić (33). I premda je stan u kojem živi s partnerom, glumcem Hrvojem Klobučarom (46), pretrpio oštećenja u potresu 22. ožujka zbog kojih je nužna rekonstrukcija potkrovlja i zabatnih zidova, njihov je dnevni boravak na otvorenom, srećom, ostao gotovo netaknut.

Ines Stipetić
U terasu od 65 četvornih metara glumica je uložila mnogo rada i truda.

Nakon premijere i dviju izvedaba “Snjeguljica i sedam patuljaka”, koje se ovog vikenda očekuju u matičnom Zagrebačkom kazalištu lutaka, Ana-Marija kreće u potragu za izvođačima radova koji će njihov životni prostor vratiti u prvobitno stanje i seizmički ojačati. Privremeno, stoga, žive u stanu u blizini, a iz njihova doma najviše joj nedostaje 65 četvornih metara terase u koju je Ana-Marija uložila mnogo vremena i truda.

Ines Stipetić
Retro fontana od lijevanog željeza

- Pod je sive boje, od sibirskog ariša, a veliki okrugli stol centralni je dio svih naših druženja i tuluma. Drvenu garnituru za sjedenje izradila sam sama jer sam prije glume studirala dizajn, a pomogao mi je tata koji je po struci građevinar. Sve je u narančasto-sivim tonovima: cigleni zidovi, tegle za biljke od terakote, pa čak i mekani jastuci i veliki tepih - govori glumica.

Najdraže kave

Na terasi je i mala starinska fontana od lijevanog željeza, kao i priručni šank koji je izradila od cigle. Solarni lampioni navečer pružaju topli ugođaj, a u teglama najbolje uspijevaju patuljasti borovi, razni sukulenti i puzavci. Još, doduše, nije otkrila cvijeće kojem odgovara položaj njihove terase, jer sunca je ondje, kaže, ili previše ili premalo, ali neće odustati dok ne pronađe vrstu kojoj je na terasi lijepo onoliko koliko i njoj i Hrvoju.

Ines Stipetić
Na drvenoj garnituri koju je sama izradila, među zelenilom glumica obožava ispijati osvježavajuća pića.

- Najdraže mi je u ovom prostoru ujutro piti kavu i meditirati, ali moram priznati da Hrvoje mnogo više uživa u čarima dnevnog boravka na otvorenom. Dok on pije čaj ili vježba, ja kopam, bavim se biljkama, zalijevam ih ili razmišljam o tome kako nešto urediti, izraditi ili ukrasiti.

Ines Stipetić
Solarni lampioni te mnoštvo patuljastih borova, puzavaca i sukulenata detalji su kojima su Hrvoje Klobučar i njegova djevojka uredili svoju malu oazu.

S obzirom na to da je djetinjstvo provela u Velikoj Gorici u kući s velikom okućnicom, u prirodi i sa životinjama, Ana-Marija kaže da bi joj život u centru bio nepodnošljiv da nema taj otvoreni prostor, oazu na vrhu zgrade gdje ponekad iz susjednog rasadnika u posjet dođe i kuna. Uz obitelj i prijatelje, na terasi među zagrebačkim krovovima najviše uživaju njihova mješanka Meda i njemačka ptičarica Bu, koja živi s Ana-Marijinim tatom, ali im često dolazi u goste.

Pročitajte i:

Hrabro je nastavila obiteljsku tradiciju: Izrađuje zelene inkubatore, a iza svega je plemenit cilj

Zagrebačka prevoditeljica našla je sjajan hobi: Prešano cvijeće pretvara u predivne zidne dekoracije

Dječje carstvo iz tatine mašte: Samouki kreativac izrađuje namještaj s neodoljivim likovima

Ured iz snova nalazi se u Dubrovniku. Osvojio nas je na prvu, drugu, a i treću

Linker
14. travanj 2024 15:24