Uoči otvorenja slastičarne TIME koja se smjestila u samom srcu Zagreba, razgovarali smo s Robertom Hromalićem, čovjekom koji stoji iza slastica koje će oduševiti sve gradske sladokusce. Kako bi dojam bio još 'slađi i ukusniji', u TIME-u su se pobrinuli i za uređenje interijera koje potpisuje Ante Vrban.
Još prije 10-ak godina slastičar Robert Hromalić razmišljao je o pokretanju vlastitog projekta. Ipak, tad se nije osjećao spremnim, no odlazak u Pariz i edukacija u jednoj od najvećih svjetskih slastičarskih meka stvorila je savršene temelje za ono što Robert danas nudi domaćoj gastronomskoj sceni.
- Našim autohtonim slasticama želimo biti postavljeni u vrh svjetske gastronomije, s opravdanim ponosom otkrio nam je mladi slastičar.
.
Njegovo novo radno mjesto smješteno je u prostoru nekadašnjeg Binimota, u strogom zagrebačkom centru. I dok Robert stvara slastice koje za cilj imaju predstaviti tradicionalne hrvatske kolače kroz moderan slastičarski koncept, njegovi se snovi ostvaruju u prostoru koji odiše luksuzom, ali i toplinom. Sklad je to koji je teško postići, no dizajner interijera Ante Vrban u tome je uspio.
Bez obzira na činjenicu da je prostor i ranije imao ugostiteljsku namjenu, on je u cijelosti renoviran.
- Iako smo zadržali stari okvir koji je interijer imao, obnovili smo ulaz te uredili svaki centimetar od poda do stropa, otkrio je Robert.
U prostoru prevladavaju svijetli tonovi bež nijansi, a pri paljenju posebno birane rasvjete oni se preklapaju tvoreći divnu cjelinu. Glavni je naglasak na slasticama koje su ne samo ukusne, nego i vizualno atraktivne, a s obzirom na relativno malu kvadraturu, mnogo stakla i ogledala pokazalo se kao uvijek uspješno rješenje.
- Stol je izrađen u brončanom ogledalu s gornjom plohom od kaljenog stakla, a i sama vitrina obložena je na isti način kako bi se reflektirala u zidu te stvarala dojam beskonačnosti, dodao je Robert, spomenuvši kako ideja beskonačnosti u interijeru zapravo ocrtava i viziju koju on i njegov tim imaju o ovom projektu.
- Davor Bienenfeld, Matej Đorđević i ja, te mnogi naši suradnici – svi smo mi dio tima koji ne bi funkcionirao bez suradnje i doprinosa svakoga od nas.
A rezultat složnog i predanog rada vidljiv je u svakom poslu gdje istog ne nedostaje, i zato se otvorenje slastičarnice Time s veseljem iščekuje, i to 28. rujna u Teslinoj ulici u Zagrebu. Zanimljivo je spomenuti da će u ponudi novootvorenog objekta biti i velik izbor pakiranih proizvoda, a uz slastice, kući ćete moći ponijeti i sokove iz Timeove proizvodnje.