STREET ART

Najpopularnija fotografija na svijetu od sada i kao - mural

Iako postoji tek dva tjedna, dojam je da je fotografija trudne Beyoncé tu oduvijek. Nakon što je 1. veljače pop kraljica na Instagramu objavila da je trudna s blizancima, fotografija je u kratkom vremenu postala objava s najviše lajkova uopće na toj društvenoj mreži.

Fotografija trenutačno ima više od deset milijuna lajkova i taj broj svakodnevno raste, ali ona nije posebna samo po lajkovima već i po brojnim raspravama koje je izazvala njezina kompleksna simbolika. O tome su se razvile brojne teorije – od one da je fotografija ustvari suptilna posveta internetskom trendu neobičnih obiteljskih fotografija pa do one da je Beyoncé ustvari željela razbiti mit o kome kako bi žene trebale nositi upareno donje rublje.

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on

Posve je očito da je fotografija u kratko vrijeme postala pop-kulturni fenomen, a sada se s interneta preselila i na ulicu. I to sasvim doslovno. Ulični umjetnik Mark Walls, na društvenim mrežama poznatiji kao Lushux, napravio je mural veličine 20 metara u trendovskoj četvrti Collingwood u australskom gradu Melbourneu.

A photo posted by lushsux (@lushsux) on

Walls se proslavio muralima poznatih osoba, od Kim Kardashian do Hillary Clinton, a za BBC je izjavio da je odabrao upravo Beyoncé kao svoj novi motiv jer želi "slikati stvari koje se sviđaju običnim ljudima". Dodao je da je "ulična umjetnost nekada predstavljala stvarnu kontrakulturu, ali da je ono što se nekada smatralo radikalnim danas postalo mainstream i jednostavno više nije cool."

A photo posted by lushsux (@lushsux) on

A photo posted by lushsux (@lushsux) on

Mural je ubrzo postao vrlo popularan i trudnice se rado fotografiraju ispred njega, a Wall je otkrio da mu je za rad trebalo pet dana i da je na njega potrošio boje u vrijednosti osam tisuća američkih dolara.

A photo posted by lushsux (@lushsux) on

Linker
15. travanj 2024 14:40