Odišu glamurom

Oduševile su nas kuhinje Alicie Keys i Sandre Bullock, a tako ih je jednostavno iskopirati

Bacili smo se u potragu za inspiracijom pa smo, „zavirujući” u domove slavnih primijetili da moderne kuhinje Keys, Avril Lavinge i Rosie Huntington-Whiteley sadrže nekoliko ključnih dekoracija i kuhinjskih elemenata koji su nam svima dostupni

Prostrane, elegantne, raskošne, glamurozne, opremljene skupocjenim aparatima i dizajnirane do savršenstva.

Upravo tako najčešće izgledaju kuhinje poznatih osoba, među njima i Sandre Bullock i Alicie Keys u koje bismo svi rado zakoračili samo da na par trenutaka iskusimo dašak glamura. Njihovi domovi nerijetko vrijede i po nekoliko milijuna dolara, a sama kuhinja može koštati nekoliko stotina tisuća dolara.

image

Ilustracija

Profimedia

Posebno ona glazbenice Alicie Keys, koja krasi tlocrt jedinstvene vile „Razor House” vrijedne vrtoglavih 20 milijuna dolara. Dizajnirao ju je arhitekt Wallace E. Cunningham s ciljem da svaki zid kuće bude od stakla tako da ukućani uvijek imaju senzacionalan pogled na Tihi ocean od kojeg zastaje dah. Gradnja je trajala nešto više od šest godina, a vila sadrži šest spavaćih soba sa zakrivljenim staklenim zidovima, sobu za biljar, knjižnicu, kino, kućnu teretanu te gracioznu kuhinju suvremenog dizajna koja se savršeno uklapa u ostatak interijera opremljenim namještajem i dekoracijama zemljanih tonova. Blagovaonica ove ultramoderne vile djeluje kao produžena ruka kuhinje, dok je gotovo nemoguće razlučiti gdje završava, a gdje počinje nova prostorija. Upravo zato što je tamno drvo motiv koji se provlači kroz cijeli minimalistički uređen dom. Štoviše, navedeni materijal se prostire na obje etaže „Razor House”, a poseban detalj čine profinjene stepenice koje se decentno prelijevaju do prostorije za blagovanje i tako stvaraju posebnu harmoniju.

image

Ilustracija

Profimedia

- Ova vila je „Zemlja snova” i upravo smo je tako odlučili nazvati. Mojoj obitelji i meni je život u ovakvom domu ostvarenje najluđeg sna – komentirala je Keys za portal Hola!

Zanimalo nas je možemo li „kopirati” raskošnu kuhinju Alicie Keys i drugih zvijezda bez izdvajanja silnog bogatstva.

Bacili smo se u potragu za inspiracijom pa smo, „zavirujući” u domove slavnih primijetili da moderne kuhinje Keys, Avril Lavinge i Rosie Huntington-Whiteley sadrže nekoliko ključnih dekoracija i kuhinjskih elemenata koji su nam svima dostupni, a pomoću kojih prostorija uistinu djeluje bogato, raskošno i dosljedno.

Harmonija prostora

Jedna od stvari koje smo zamijetili u domovima poznatih, pa i u vili pjevačice Keys, je usklađenost svih prostorija. Drugim riječima, sve sobe su opremljene koloritima, teksturama i materijalima koji se prožimaju po čitavoj kvadraturi, nerijetko i u ogromnim raskošnim dvorištima, zbog čega je tranzicija iz jedne prostorije u drugu gotovo nevidljiva.

image

Ilustracija

Profimedia

Usklađen interijer obožava i glumica Sandra Bullock.

Popularna glumica je za portal Home&Gardens otvorila vrata svojeg pompozno uređenog stana vrijednog četiri i pol milijuna dolara. Na 22. katu Sierra Towersa, najpoznatijeg nebodera u LA-u, nalazi se moderna kuhinja, manja nego što biste možda očekivali, ali savršeno uklopljena u ostatak interijera. Kuhinja je izvedena u tamnom drvu s vidljivim godovima, a prati ju minimalistički dizajn oštrih pravocrtnih linija. Cijelu priču zaokružuju stol identičan kuhinjskim elementima te jednostavne stolice od ratana, kvalitetne egzotične biljke od koje se pretežito proizvodi vanjski namještaj. Budući da je kvadratura kuhinje mala, jedan zid krasi nekoliko bijelih visećih ormarića, što je odličan trik za vizualno povećavanje prostorije. Veći zid čine veliki ormari za koje je teško reći služe li za skladištenje posuđa ili, pak, za pospremanje knjiga i odjeće. Bilo kako bilo, to samo glumica zna, a mi znamo da uistinu čine savršen prijelaz iz kuhinje u blagovaonicu.

image

Ilustracija

Profimedia

U harmoničnom domu na plaži Malibu uživa i bivša Victoria‘s Secret manekenka i poduzetnica Rosie Huntington-Whiteley, zajedno s partnerom, poznatim glumcem Jasonom Stathamom. Vilu krasi skromna i jednostavna paleta boja koja uključuje blijedosivu, nijanse bež, klasičnu bijelu te crnu. Navedeni koloriti dominiraju i u prostranoj open plan kuhinji koju oplemenjuju mramorni pod boje bijele kave i drveni strop kakav možemo vidjeti na krovovima vintage brodova.

Centar kuhinje čine golemi otok okružen s pet barskih stolica, idealan za obiteljska druženja. Sporedni zidovi su, pak, s jedne strane opremljeni vrhunskim uređajima od inoksa koji se protežu od poda do stropa, a s druge strane raskošnim staklenim ormarima ispunjenim finim keramičkim posuđem. Navedeni elementi idealno upotpunjuju veliku kvadraturu kuhinje i sigurno pomažu boljem snalaženju u njoj. Međutim, imaju i još jednu svrhu – čine neprimjetan prijelaz iz navedene prostorije u blagovaonicu zbog čega se postižu kohezija i praktičnost, dvije danas iznimno poželjne karakteristike kuhinje o kojima je potrebno razmišljati prilikom uređenja. Zašto dizajneri sve više fokus stavljaju na integraciju nekoliko prostorija, zna talijanski arhitekt Vittorea Niola.

- Kuhinja sve više postaje mjesto druženja i okupljanja obitelji i prijatelja. Ona više nije isključivo soba za pripremu hrane, već je i prostor za susrete, komunikaciju i zabavu, zbog čega ju je poželjno i urediti u te svrhe – istaknuo je arhitekt.

Glavno mjesto okupljanja

image

Ilustracija

Profimedia

Ovo je, ujedno i sljedeća karakteristika koju smo zamijetili u kuhinjama zvijezda, a koja se može uočiti i u domu pjevačice Avril Lavigne, smještenom također u kalifornijskoj plaži Malibu. U vili vrijednoj oko osam milijuna dolara, dominira velika bijela kuhinja s drvenim elementima koji odgovaraju boji blagovaonskih naslonjača i sofe iz dnevnog boravka. Pjevačica je mislila na svaki detalj pa je čak i komodu za televizor oplemenila crnim oblim ručkicama vidljivim, također, i na kuhinjskim ormarićima. Zbog toga dnevni boravak djeluje kao integrirani dio glavnog dijela prostorije – kuhinje, idealan za druženja i nesmetanu komunikaciju dok domaćini pripremaju ukusnu večeru ili miksaju šarene koktele za svoje goste.

image

Ilustracija

Profimedia

Doza inspiracije

Spomenuti arhitekt Niola jedan je od talijanskih virtuoza koji su proveli dubinsku analizu društvene uloge suvremene kuhinje. Došli su do spoznaje da je ona mjesto susreta obitelji pa je, u tom duhu, kreirao Motus kolekciju za talijanskog proizvođača kuhinja i kuhinjske opreme, Scavolinija. Zahvaljujući širokom spektru proizvoda, u bogatom asortimanu Scavolinija se mogu pronaći elementi koji će savršeno sjediniti kuhinju, blagovaonicu i dnevni boravak te tako stvoriti idealni open space koncept sličan onome kakav vidimo u domovima slavnih.

image

Kuhinja iz Motus kolekcije

Scavolini

Prepoznatljiva značajka njihova dizajna su kuhinjske jedinice bez ručkica za postizanje posebnog sklada između kuhinje, blagovaonice i dnevnog boravka. Osim njih, mogu se pohvaliti i velikim izborom posebno oblikovanih luksuznih ladica te ponudom jedinstvenih elegantnih staklenih vrata za sve tipove skladišnih jedinica, kao i novim atraktivnim dizajnima otoka i poluotoka, nalik onomu iz kuhinje Rosie Huntington-Whiteley, te, naposljetku, sofisticiranim kromatskim rasponom elemenata koji dolaze u najpopularnijim bojama.

image

Kuhinja iz Motus kolekcije

Scavolini

U novoj kolekciji poigrali su se i geometrijskim elementima koji se mogu prožimati uzduž cijelog open space koncepta te tako stvoriti moderan, otkačen interijer namijenjen samo za najhrabrije. Osim na sofisticiranu estetiku, Motus linijom pazili su i na funkcionalnost pa su kreirali montažni zidni sustav Fluida koji može dosegnuti sve do stropa te se tako koristi s jedne strane kao element koji povezuje kuhinju i dnevni boravak, dok s druge strane služi kao jedinica za pohranu knjiga ili TV monitora. Možete ga pronaći u lakiranoj i dekorativnoj melaminskoj verziji, a idealno će se uklopiti u svaki stambeni objekt.

image

Zidni sustav Fluida

Scavolini

Da bi prostor bio još više originalan i skladan, Scavolini nudi i setove blagovaonskih stolova i stolica koji potpuno odgovaraju izgledu kuhinje, baš kao u interijerima domova Sandre Bullock i Alicie Keys. Otvoreni tlocrt će u tom slučaju izgledati skladnije, toplije, ugodnije te pristupačnije, što će svakog gosta zasigurno ostaviti bez daha.

image

Kuhinja iz Motus kolekcije

Scavolini

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji sa Scavolinijem.

Linker
12. travanj 2024 20:35