RADOST ŽIVLJENJA

Raskoš novog doba na stranicama jesenskog broja luksuznog magazina Gloria DOM

Zavirite u najljepše domove i luksuzne oaze za inspiraciju i opuštanje, otkrijte najnovije trendove u uređenju interijera i nadahnite se zanimljivim pričama o arhitekturi i dizajnu.

Novo izdanje Glorije DOM, specijalnog izdanja magazina Gloria posvećeno kulturi stanovanja i življenja, na kioscima je od petka, 29. listopada. Raskošna poslastica za sve koje zanimaju najnoviji trendovi u uređenju interijera, dizajnu, urbanizmu i arhitekturi ovaj puta dolazi na čak 140 stranica luksuznog magazina.

Na njima smo zavirili u najljepše domove i luksuzne oaze za inspiraciju i opuštanje: u šareni zagrebački stan primijenjene umjetnice i klobučarke Staše Čimbur, crno-bijelo muško carstvo poznatog kipara Nikole Vudraga u Varaždinu i žensku oazu članice Uprave Pet centra Martine Babić. Za one kojima je od gradskog asfalta draža pastorala, snimili smo kuću arhitektice Borjanke Marinac, koja se iz metropole preselila u selo Kupeć Dol pokraj Jastrebarskog, dok je poduzetnica Jelena Batić život u Zagrebu zamijenila uživanjem u božanstvenom pogledu na zelenu dolinu iz svoje kuće u Prigorju.

image
GLORIA

Selidba iz gusto naseljenih gradova aktualni je svjetski trend uzrokovan pandemijom, ali i porasti svijesti o ekologiji i održivom razvoju. O tome se mnogo razgovaralo na najutjecajnijim europskim sajmovima namještaja i stvari za dom u Milanu i Parizu, odakle vam donosimo iscrpan izvještaj o novim trendovima za iduću sezonu.

U trendu su i domovi 'izašli' iz 3D printera, građevinski materijali budućnosti te uzgoj algi u vlastitom domu - što su još neke intrigantne teme kojima se bavimo u ovom broju.

A za one koji uživaju u dašku svjetskog glamura, otkrivamo gdje žive glumica Sophie Turner i manekenka Karlie Kloss.

Nadamo se da će vas ove priče nadahnuti, kao što je nas ona o velikom uspjehu hrvatske arhitektice Rose Rogine, koja je nedavno postala direktorica London Festival of Arhitecture.

Šećer dolazi na kraju: kroz zanimljive priče o njihovim gastro blogovima doznajte kako se u kuhinji snalaze arhitektice Ana Topić, Iva Erić i Anita Karaman.

image
GLORIA
Linker
18. travanj 2024 17:37