Stol za šminkanje Malling 80x130x40 cm 1299 kn JYSK
KUTAK ZA SEBE

Sigurno ste već zaboravili na njega: Retro toaletni stolić ponovno je hit

Nakratko usporite dnevni ritam, u kojem se često simultano obavlja nekoliko poslova, kreirajući kutak za sebe - počnite s nabavom retro toaletnog stolića koji je ponovno hit u svijetu dizajna.

Uređenje spavaćih soba nekoć je bilo nezamislivo bez ormarića s ogledalom koji je s ostatkom namještaja tvorio savršen, neodvojivi set. Funkcija takvog komada - u kontekstu hiperbrzog potrošačkog društva u kojem se uređivanje uglavnom odvija paralelno s ispijanjem jutarnje kave, a često i u uredu ili u automobilu na putu do posla - danas se možda čini prostorno i sadržajno suvišnom, no nekad je kutak za dotjerivanje posjedovalo gotovo svako kućanstvo.

Ambia toaletni stolić 999 kn LESNINA

A nakon godina odsustva, djelomično i zbog zasićenja životom u kojem svi neprestano nekamo žure, u svijetu dizajna toaletni stolići ponovno su na cijeni. Pojavljuju se u najrazličitijim varijantama i ne zahtijevaju mnogo prostora, ali i dalje omogućuju da sjednemo i uzmemo trenutak za sebe.

Stolić Pivot studija Raw Edges jednostavan je element skromnih dimenzija koji se naslanja na zid. Dobra je opcija za male prostore jer može služiti i kao radni stol. Sličan komad je i C58, dizajnera Floriana Schmidta, koji se sastoji od samo jedne plohe, dvije noge i kružnog ogledala te je stoga idealna inspiracija za vlastito “uradi sam” rješenje.

R AW EDGES Pivot multifunkcionalni ormarić www.arco.nl

FLORI AN SCHMID Stolić Carla www.zeitraum-moebel.de

Bečki dizajn duo chmara.rosinke je pak osmislio element koji je vješalica za odjeću, ogledalo i prostor za uređivanje u jednom. Sastoji se od jednostavnih drvenih okvira s pomičnim zlatnim detaljima vješalica i držača te se lako može sklopiti i pospremiti.

CHMARA ROSINKE Ormarić s vješalicom i ogledalom A Tailor’s Ritual www.chmararosinke.com

A za one koji su skloniji tradicionalnijim rješenjima tu je stolić Opalina dizajnerice Cristine Celestino. Izveden od potpuno prozirnog ili bojanog stakla s pripadajućim stolcem, djeluje elegantno i rafinirano - baš kao i trenuci kojima služi.

CRISTINA CELESTINO Model Opalina www.tonellidesign.com

Međutim, toaletni stolići uistinu više ne moraju biti jedinstveni elementi, nego ih se može rekreirati i složiti i od komada koji se već nalaze u domu. Za sve one koji nemaju višak prostora preporučuje se koristiti multifunkcionalne komade, poput noćnog ormarića, radnog stola koji se baš i ne koristi ili čak samo obične police koja se uz dodatak ogledala, efektne lampe i stolca lako pretvara u pravi kutak za odmor i uljepšavanje.

ENY LEE PARKER Stolić iz kolekcije WT www.enyleeparker.com

LIGNE ROSET Vanity polica s ogledalom Proning

Stol za šminkanje Malling 80x130x40 cm 1299 kn JYSK

URBAN OUTFITTERS Stolić Marte www.urbanoutfitters.com

Voyage konzola 70x30x75 cm 699,99 kn EMMEZETA

Surađivala Slavica Šagolj

Linker
25. travanj 2024 15:52