savjet dizajnerice

Usudite se na ovu bajkovitu promjenu: Donosimo sedam ideja za najljepše tapete u spavaćoj sobi

Tapete su posljednjih godina doživjele veliki povratak na zidove spavaćih soba, no važno je slijediti nekoliko pravila za savršen dojam. Korisne savjete otkrila nam je dizajnerica Josipa Maras čije unikatne tapete krase prostore diljem svijeta.

Funkcionalnost i udobnost od velike su važnosti kada je riječ o prostoru u kojem živimo i u kojemu provodimo većinu slobodnog vremena. Udobnost se, osim praktičnim putem u vidu materijala korištenih prilikom opremanja prostora, postiže i estetskim dojmom kojeg u interijeru grade različiti elementi. Jedan od njih su i zidne tapete koje će se uklopiti u svaki prostor i pritom pridonijeti izgradnji njegova karaktera i vizualno skladne cjeline.

Prilikom odabira tapete potrebno je voditi računa o stilu kojim prostorija već odiše, odnosno stilu koji želimo postići te o karakteru koji odražava naše estetske vrijednosti. Izuzetno je važno shvatiti prostor kao cjelinu te ga u skladu s time promišljati i oblikovati. Tapeta u prostor ulazi posljednja te ju je moguće prilagoditi prostoru, no bez obzira na to potrebno je obratiti pažnju i ne mješati dva oprečna stila.

image
STUDIJO
image
Stabla tapeta
STUDIJO
image
Ptičice i grančice
STUDIJO

„Prema dosadašnjem iskustvu, kada je riječ o spavaćoj sobi, klijenti se najčešće odlučuju za nježan i prozračan dizajn koji sa sobom u prostor unosi dozu profinjenosti i elegancije. Kako god, u načelu nema pravila - oni odvažniji će upravo tapetu iskoristiti za postizanje akcenta u prostoru pa će se odlučiti za tamnije nijanse, jarke boje i upečatljive motive. U tom slučaju važno je ostatak interijera umiriti kako bi se postigla ravnoteža. Ako se pak radi o manjem prostoru poželjno je u njega unijeti dizajn svjetlijih i pastelnih tonova, onaj koji odiše prozračnošću - time će se prostor vizualno učiniti većim i prostranijim”, objašnjava nam Josipa Maras koja stoji iza brenda tapeta Studijo.

image
Plaža tapeta
STUDIJO
image
Divna tapeta
STUDIJO
image
Nježna tapeta
STUDIJO

Kreativni možete biti i u dječjoj sobi gdje naglasak može biti na edukativnom, šarenom i razigranom ili pak nježnom karakteru. Tapeta u dječjoj sobi postaje ekstenzija dječjeg prostora mašte i igre u vertikalnoj formi no važno je znati koji efekt želimo postići.

image
Svemir tapeta
STUDIJO

„najvažnije je da klijent zna što želi od prostora jer u našoj ponudi mogu se pronaći tapete nježnog i nenametljivog, ali i one izrazito odvažnog karaktera. Ponudu odnedavno prati i linija basic tapeta koja obuhvaća basic tkanine i basic kamenje - imitaciju različitih vrsta tkanja, mramora i terrazza postignutu grafičkim oblikovanjem željene teksture i boje. Sve Studijo tapete prilagođavaju se dimenzijama zida na kojeg će se postavljati, a to se postiže razmještajem vizualnih elemenata tapete, a kako bi u konačnici cjelokupan interijer bio skladan i vizualno povezan zidne tapete iz Studijo asortimana moguće je tonski prilagoditi boji zida ili namještaja prema RAL ili CAPAROL ton karti”, ispričala nam je Josipa Maras.

Obitelj i vjera kao najveća snaga! Ni borba sa sinovim zdravstvenim problemima Josipu nije pokolebala

Ako postoji kutak osim spavaće sobe koji želite osvježiti donosimo još nekoliko ideja:

Linker
15. travanj 2024 08:55