DS STUDIO PHOTOGRAPHY
CVJETNI DETALJI

Cvjećar nam je otkrio jednostavan trik s kojim se postiže elegancija

Floralne dekoracije zaokružuju svečani postav stola, a najnovije trendove u tom segmentu dekoracije predstavlja cvjećar Ante Jurković.

Floralne dekoracije zaokružuju svečani postav stola, a najnovije trendove u tom segmentu dekoracije predstavlja cvjećar Ante Jurković.

"Ne vodim se posebno trendovima te stilovima slaganja. Najvažnije mi je imati svježe kvalitetno cvijeće koje traje, a za to su potrebni dobavljači s iskustvom i uigranim zaposlenicima. Oslanjam se na Padma flowers jer znam da s njima dobivam željenu kvalitetu cvijeća koje klijent zaslužuje", govori cvjećar Ante Jurković, koji je specijalno za Gloriju IN osmislio cvjetni set za proljetna i ljetna vjenčanja, ali i sve druge svečane prigode: krštenja, krizme, pričesti, rođendane... Kaže kako nema hit cvijeta, već se najčešće biraju tulipani, kale, božuri i ruže koji izgledaju najraskošnije i u skladu sa sezonom.

image
DS STUDIO PHOTOGRAPHY

No, postoje vrste koje mu se više sviđaju u danom trenutku pa ga više i nudi, a u zadnje vrijeme to su ranunkule i hortenzije. Premda poštuje želje klijenta, Ante u posljednje vrijeme preferira postav različitih veličina vaza u što većem broju s kojima slaže bukete duž cijelog stola.

image

Cvjećar Ante Jurković

DS STUDIO PHOTOGRAPHY
image
DS STUDIO PHOTOGRAPHY

"Upravo takvo slaganje i igranje s veličinama vaza i buketa te količinom cvjetova u pojedinoj vazi daje na eleganciji i ljepoti izgleda stola koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim", kaže Ante, koji je za nas osmislio dekoraciju kojoj su temelj hortenzija i ruže slagane gušće u kuglu. Nadograđivao ih je orhidejama i delphiniumima, a poigrao se raznim oblicima i veličinama vaza u boji starog zlata koji su se savršeno nadovezali na raskošno, zlatnom bojom obrubljeno posuđe te pribor za jelo.

image
DS STUDIO PHOTOGRAPHY
image
DS STUDIO PHOTOGRAPHY

"Sada su u trendu kontrastne boje pa sam i ja ovaj stol osmislio u dvije pomalo nespojive i nesvakidašnje boje", rekao je Ante, koji savjetuje da se kod postava cvjetne dekoracije pripazi na meni, odnosno količinu i vrstu hrane i pića. Poanta je, naime, da ljudi mogu međusobno komunicirati i da im pritom ne smetaju buketi - aranžmani i cvijeće trebaju biti ljepota koja motivira i podiže raspoloženje. Stoga kod većih slavlja koja uključuju konstantnu animaciju uzvanika visoki aranžmani su dobrodošli. Za velike svečanosti preporučuje velike aranžmane na stalcima u kombinaciji sa svijećnjacima, što na stolu djeluje bogato i moćno. Boju cvijeća i vaza treba uskladiti s priborom za jelo, tanjurima i prstenovima za salvete: za takve prigode raskoš je imperativ. Dok se za vjenčanja te boje usklađuju s obzirom na temu svečanosti i želje mladenaca, za krizme, pričesti i krštenja Ante savjetuje bijelu, bež, zelenu, nježnoplavu i nježnoružičastu. Za manja, intimnija druženja predlaže pak niske bukete duž cijelog stola koji uzvanicima omogućuju nesmetano komuniciranje.

Linker
10. svibanj 2024 07:02