njam

Ako volite tjesteninu, zapratite The Pasta Queen! Ovo su njena dva savršena recepta

U moru gastro blogera uvijek nas iznova iznenadi kreativnost i šarm vrckave Talijanke koja od svakog recepta napravi posebnu priču.

Sigurno vam je poznat onaj osjećaj kada ste gladni, ali vam se ne da satima stajati ispred štednjaka. Ma čak ni pola sata! Da, često se tako osjećamo, zato je dobro da ste otvorili ovaj članak jer ćemo vam otkriti raj za brze recepte. Ako volite jesti tjesteninu u svim bojama, oblicima i na milijun različitih načina, na pravom ste mjestu!

I sami znate da je Instagram prepun zaljubljenika u kuhanje, a među njima se nalazi i "kraljica tjestenine", odnosno The Pasta Queen. Vrckava vlasnica ovog Instagram profila svakim danom oduševljava brzim i jednostavnim receptima s tjesteninom koje svatko može napraviti.

Iza jednako tako vrckavog nadimka stoji Nadia Caterina Munno, porijeklom Talijanka koja živi u Americi, ali je sačuvala obiteljsko naslijeđe upravo kroz primamljivu talijansku kuhinju kojom se jako ponosi. Osim Instagram profila s receptima, ima i YouTube kanal, vodi blog, izdala je kuharicu i ima svoju liniju posuđa koja se može kupiti na njezinom webshopu.

U nastavku vam donosimo dva recepta za lijene večeri kad se samo želite fino najesti, uz, naravno, što manje kuhanja.

Tjestenina u umaku od limuna

Sastojci:

  • 1 limun
  • korica limuna
  • vrhnje za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • 200 g špageta
  • 2-3 žlice maslinovog ulja
  • malo soli
  • svježi peršin
  • Provolone sir

Postupak:

U dublju tavu ulijte sok limuna, malo maslinova ulja, malo soli i vodu te tjesteninu. Skuhajte je ‘al dente‘ te kad je skoro gotova, dodajte joj naribani sir, maslac i malo vrhnja za kuhanje. Miješajte dok se umak ne zgusne te poslužite tjesteninu s malo naribanog sira, korice limuna i peršina na vrhu.

Zabranjeni pesto

Sastojci:

  • 450 g tjestenine linguini
  • dvije šake svježe rikole
  • 40 g pinjola
  • 1 češanj češnjaka
  • 45 g sira parmezana
  • 20 g sira Pecorino-romano
  • sok jednog limuna
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli (po izboru)

Postupak:

Skuhajte tjesteninu ‘al dente‘ u slanoj vodi te zadržite malo vode u kojoj se kuhala. U blender stavite rikolu, češnjak, soli po izboru, parmezan i pecorino i limunov sok. Na tavici lagano popržite pinjole te ih dodajte ostalim sastojcima u blender. Na vrh ulijte maslinovo ulje te sve izmiksajte u gladak pesto.

Tjesteninu pomiješajte je s pestom i po vrhu posipajte malo prženih pinjola. Dobar tek!

Linker
19. travanj 2024 23:29