ZA NAJBOLJE LJETO

Domaći recepti za najpopularnije koktele: Provedite ljeto sa stilom uz omiljena ljetna pića!

Plaža, sunce, godišnji odmor - nedostaju još samo kokteli! Donosimo vam nekoliko recepata za koktele u kojima možete uživati kod kuće - sami ili uz društvo!

Vrući ljetni dani već su pred vratima, a ispred nas je nova prilika da učinimo ljeto najboljim do sada. Kako bi isplanirali ljeto za pamćenje, za početak popijte neki koktelčić koji će vas inspirirati i uvesti u ljetno raspoloženje.

Čitajte i: ‘Chef kuha na kotačima‘: Mate Janković prvi gostuje na Food truck festivalu

Donosimo nekoliko recepata za osvježavajuće i popularne ljetne koktele koje možete napraviti kod kuće - za sebe, ali i za ekipu!

Mojito

image
Rum i limeta - dobitna kombinacija koja podiže svako raspoloženje!.
PEXELS

Rum i limeta - dobitna kombinacija koja podiže svako raspoloženje! Za pripremu ovog mnogima omiljenog koktela potrebno vam je 6 svježih listova mente, 60 ml soka od limete, 20 ml običnog sirupa, 60 ml laganog ruma i limunov prašak. Sve sastojke stavite u shaker i dobro ih pomiješajte s tučenim ledom, a za potpuni doživljaj dekorirajte limetinom korom i listićima mente.

Pina Colada

image
Za ljubitelje slatkih pića, odličan izbor je Pina colada!
PIXABAY

Za ljubitelje slatkih pića, odličan izbor je Pina colada! Za pripremu je potrebno 50 ml bijelog ruma, 100 ml soka od ananasa te 25 ml šlaga od kokosa. Sastojke stavite u električni mikser zajedno s 2 šalice drobljenog leda na najveću brzinu, a potom iscijedite koktel u čaše i servirajte ga sa slamkama. Kao dekoraciju, koristite kriške ananasa ili Maraksino trešnje.

Margarita

image
Recepti za najbolje domaće koktele!
PIXABAY

U shaker dodajte tekilu, liker s okusom naranče, sok od jednog limuna i 4 kocke leda, pa sve zajedno kratko i snažno promućkajte. Nakon toga koktel procijedite u čaše, prethodno dekorirane na način da ste vlažni rub čaše navlažili limunom i umočili u sol. Poslužite i odgovorno uživajte!

Čitajte i: Život se vraća na ulice glavnog grada! U lipnju nas očekuje pregršt zabavnih street festivala, evo gdje ići

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise je jedan od koktela koji se priprema direktno u čaši. U čašu od 2 dl stavite kocke leda pa prelijte sokom od naranče. Nakon toga dodajte 0.4 dl tekile i Gerenadine sirupa i pazite da na površini ostane žuta linija od narančina soka! Koktel pomiješajte žličicom i poslužite.

Linker
17. travanj 2024 08:46