U Esplanadi i djeca imaju potpun gastronomski užitak

 ARHIVA HOTELA ESPLANADE – PHOTO BY LILI BAšIć
Slasno i zdravo

Esplanade za najmlađe: Chefica Ana Grgić Tomić kreirala je veseli jelovnik za mališane

Okuse je Ana maksimalno prilagodila djeci kako bi s veseljem naručivala hranu koju vole, a pažljivim odabirom namirnica nastojala je utjecati na stvaranje zdravih prehrambenih navika.

Okuse je Ana maksimalno prilagodila djeci kako bi s veseljem naručivala hranu koju vole, a pažljivim odabirom namirnica nastojala je utjecati na stvaranje zdravih prehrambenih navika.

Najmlađi gosti zagrebačkog hotela Esplanade uživaju u najukusnijim jelima, baš kao i odrasli. Chefica Ana Grgić Tomić kreirala je novi preslatki jelovnik za mališane, jela se mogu naručiti u restoranima Zinfandel‘s i Le Bistro te u sobe, a zajednički im je nazivnik slasno i zdravo. Pažljivo ilustrirani jelovnik i zabavna prezentacija jela oduševit će najmlađe.

Ana je okuse maksimalno prilagodila djeci kako bi s veseljem naručivala hranu koju vole, a pažljivim odabirom namirnica nastojala je utjecati na stvaranje zdravih prehrambenih navika. Dio su jelovnika krem juha od mrkve sa štapićima kuhane mrkve i medom, poširani file brancina s kremom od batata i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kremasti rižoto s ukusnim povrćem i pečenom piletinom, krema od krumpira i mladog špinata, riža na mlijeku s vanilijom i bananama, kolač od mrkve i badema, voćni smoothie, svježe sezonsko voće, a i zdrave kašice od svježeg voća i povrća za bebe.

image

Chefica Ana Grgić Tomić pazi na svaki detalj

ARHIVA HOTELA ESPLANADE – PHOTO BY LILI BAšIć

„Svjesna sam važnosti zdrave i raznovrsne prehrane za djecu, jer i ja sam mama, stoga sam kreirala jelovnik od pažljivo biranih i svježih sastojaka”, istaknula je višestruko nagrađivana chefica dodajući: „Djeca odmalena razvijaju okusne pupoljke, a roditelji i okolina u velikoj mjeri utječu na stjecanje zdravih navika. Roditelji su danas svjesni toga, pa traže i očekuju ono najbolje, pripremljeno od svježih i vrhunskih sastojaka. Hotel Esplanade želi biti primjer i ponuditi mališanima ukusna jela koja obiluju hranjivim sastojcima ključnima za pravilan rast, zdravlje i funkcioniranje organizma. To su omiljena dječja jela, ali u zdravijem obliku. Primjerice, omiljeni špageti, koji mogu biti i bez glutena, dolaze uz umak koji pripremamo u vlastitoj kuhinji od svježih rajčica provjerenih proizvođača, u kombinaciji s istarskim ekstra djevičanskim maslinovim uljem, svježim bosiljkom iz našeg vrta na terasi Oleander te bez dodanih šećera i aditiva”, objašnjava chefica čiji su osobni favoriti juhica od mlade mrkve i poširani brancin.

image

Juhica od mrkve u posebnom posuđu

ARHIVA HOTELA ESPLANADE – PHOTO BY LILI BAšIć
image

Kremasti rižoto

ARHIVA HOTELA ESPLANADE – PHOTO BY LILI BAšIć
image

Rižin griz s kakaom

ARHIVA HOTELA ESPLANADE – PHOTO BY LILI BAšIć

Za mališane koji imaju posebne prehrambene navike, alergije ili intolerancije na hranu Esplanadini kuhari sa zadovoljstvom će pripremiti jela prema sugestijama roditelja. „O tome vodimo posebnu brigu, osobito ako se radi o specijalnoj prehrani ili ako postoje alergije na pojedine sastojke. Time sam se vodila pri kreiranju jelovnika pa, primjerice, upotrebljavam rižin griz, a ne pšenični. Jela pripremamo s minimalnom količinom masnoće, uglavnom na maslinovom ulju uz dodatak morske soli i uz primjerenu termičku obradu, kako bismo očuvali sve vrijedne i zdrave sastojke”, navodi Ana.

Uz sve navedeno, Esplanadino osoblje uvijek će dati prednost djeci pri narudžbi i pripremi jela, kako djeca ne bi čekala gladna. Tu su i vrhunski ergonomski stolci, kao i privlačni, pomno dizajnirani i kvalitetni tanjurići, zdjelice, pribor za jelo i podlošci koji će djeci biti i zabavni. Istinski gurmanski ugođaj zaokružit će veseli jelovnik sa živopisnim ilustracijama „Esplanadinog miša” koje potpisuje Ivica Valjak i stihovima Ivone Zege.

Le Bistro radi svaki dan od 9 do 23 sata, rezervacije su moguće na broj telefona 01 45 666 11 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., više informacija na www.lebistro.hr. Rezervacije za Zinfandel‘s primaju se na broj telefona 01 4566 644 ili e-poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Restorani omogućuju superbrzi besplatni Wi-Fi i pregled jelovnika à la carte i dječjeg jelovnika s vjernim fotografijama jela u Esplanadinoj aplikaciji.

Linker
02. svibanj 2024 22:55