Ovaj kultni koktel prvi je put poslužen 1948. godine u legendarnom venecijanskom Harry’s Baru, koji i danas oduševljava goste
Na godišnjem ste, sunce je visoko, dani su dugi, a jedino što vam još treba za savršen trenutak je lagani, pjenušavi koktel. Bellini je baš to, talijanska klasika koja savršeno pristaje uz ljetnu bezbrižnost.
Ako ne možete otputovati u Italiju, onda je idealno vrijeme da Italija dođe k vama. I to u obliku jednog od najjednostavnijih i najelegantnijih koktela koji je idealan saveznik u borbi protiv ljetnih vrućina.
Ovaj kultni koktel prvi je put poslužen 1948. godine u legendarnom venecijanskom Harry’s Baru, koji i danas oduševljava goste svojom starinskom elegancijom. Autor Bellinija, karizmatični Giuseppe Cipriani, kreirao ga je inspiriran nježnim nijansama roza boje na slikama talijanskog renesansnog slikara Giovannija Bellinija – i upravo je po njemu koktel dobio ime.
Iza njegovog šarma krije se jednostavnost: sve što vam treba su kvalitetan pjenušac (tradicionalno prosecco) i pire od zrelih bijelih breskvi. Bez kompliciranih sastojaka, bez dodatnih likera, Bellini je čisto ljetno savršenstvo.Ako vas put jednom odvede u Veneciju, svakako svratite u Harry’s Bar i kušajte original. Do tada, svoj vlastiti ljetni ritual možete započeti i kod kuće uz Bellini.
Recept za savršeni Bellini
Sastojci:
- 1/3 pirea od svježe bijele breskve (može i pasirana konzerva bez dodatka šećera)
- 2/3 dobro ohlađenog prosecca
Priprema:
Ogulite breskve, maknite košticu, a meso zgnječite gnječilicom za krumpir ili vilicom, tako da dobijete pire bez grudica. Ulijte pire u dobro ohlađenu čašu za pjenušac, lagano dolijte prosecco, promiješajte bez miješanja mjehurića. Na rub čaše možete staviti krišku breskve ili svježe metvice – i uživajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....