Bellini koktel od breskve možete ukrasiti svježom metvicom

 DEPOSIT PHOTOS
Pjenušavo savršenstvo

Imamo recept za najjednostavniji i najelegantniji ljetni koktel: Okus mu je fantastičan, a priprema se od samo dva sastojka

Ovaj kultni koktel prvi je put poslužen 1948. godine u legendarnom venecijanskom Harry’s Baru, koji i danas oduševljava goste

Ovaj kultni koktel prvi je put poslužen 1948. godine u legendarnom venecijanskom Harry’s Baru, koji i danas oduševljava goste

Na godišnjem ste, sunce je visoko, dani su dugi, a jedino što vam još treba za savršen trenutak je lagani, pjenušavi koktel. Bellini je baš to, talijanska klasika koja savršeno pristaje uz ljetnu bezbrižnost.

Ako ne možete otputovati u Italiju, onda je idealno vrijeme da Italija dođe k vama. I to u obliku jednog od najjednostavnijih i najelegantnijih koktela koji je idealan saveznik u borbi protiv ljetnih vrućina.

@mealbarrecipes We love a good Peach Bellini ? Ingredients used: Frozen peaches Peach juice Triple sec Tequila Ice Grenadine #CapCut #peachbellini #drake #easydrinkrecipe #drinktok #nokiadrake #drinkrecipes #fyp #mealbarrecipes #peachbellini? #prettydrinks ♬ original sound - Complex Canada

Ovaj kultni koktel prvi je put poslužen 1948. godine u legendarnom venecijanskom Harry’s Baru, koji i danas oduševljava goste svojom starinskom elegancijom. Autor Bellinija, karizmatični Giuseppe Cipriani, kreirao ga je inspiriran nježnim nijansama roza boje na slikama talijanskog renesansnog slikara Giovannija Bellinija – i upravo je po njemu koktel dobio ime.

Iza njegovog šarma krije se jednostavnost: sve što vam treba su kvalitetan pjenušac (tradicionalno prosecco) i pire od zrelih bijelih breskvi. Bez kompliciranih sastojaka, bez dodatnih likera, Bellini je čisto ljetno savršenstvo.Ako vas put jednom odvede u Veneciju, svakako svratite u Harry’s Bar i kušajte original. Do tada, svoj vlastiti ljetni ritual možete započeti i kod kuće uz Bellini.

Recept za savršeni Bellini

Sastojci:

  • 1/3 pirea od svježe bijele breskve (može i pasirana konzerva bez dodatka šećera)
  • 2/3 dobro ohlađenog prosecca

Priprema:

Ogulite breskve, maknite košticu, a meso zgnječite gnječilicom za krumpir ili vilicom, tako da dobijete pire bez grudica. Ulijte pire u dobro ohlađenu čašu za pjenušac, lagano dolijte prosecco, promiješajte bez miješanja mjehurića. Na rub čaše možete staviti krišku breskve ili svježe metvice – i uživajte.

image

Bellini koktel od breskve možete ukrasiti svježom metvicom

DEPOSIT PHOTOS
03. prosinac 2025 15:31