Gastroinfluencerica Katarina Bašić otkriva recept za jabuke u lisnatom tijestu kao savršen i jednostvan desert za kišni vikend.
Mislili smo da smo već isprobali gotovo sve varijante deserata s jabukama, a onda smo pronašli recept koji nas je razuvjerio. Riječ je o jabukama u tijestu, malo drugačijem receptu od onih tradicionalnih za štrudle ili pite; ovdje se radi o spoju prhkog omota i sočne, aromatične jabuke koja se topi u ustima. Ovaj neobičan, ali iznimno jednostavan recept na Instagramu je podijelila gastroinfluencerica Katarina Bašić, koja stoji iza popularnog profila "Nina Cooklover".
Jabuke su skrivene su u mekanom, mirisnom tijestu koje se pečenjem pretvara u zlaćanu, hrskavu koricu, a rezultat je desert domaćeg okusa, savršen za ovako hladnije dane i mirisne vikende u kuhinji.
Sastojci
dvije jabuke
200 g Philadelphia sira
četiri Speculaas keksa
80 g oraha
jedan komad lisnatog tijesta (dovoljno je za četiri jabuke)
jedno jaje
dvije žlice šećera i dvije žlice cimeta
Priprema
Jabuke operite i izdubite im sredinu, zarežite ih kao u videu na četiri mjesta. U jednu posudu stavite krem sir, mljevene Speculaas kekse i orahe. Sve skupa pomiješajte. Lisnato tijesto izrežite na trakice debljine 1-2 centimetra. Motajte oko jabuka, smjesu od krem sira stavite u sredinu jabuka i prekrijte lisnatim tijestom. Lisnato tijesto premažite jajetom i pospite smjesom od šećera i cimeta.
Pecite na 200 Celzijevih stupnjeva 25 do 30 minuta i poslužite toplo uz sladoled i karamelu. Savršeno!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....