Street fish lokal

Klasični burgeri su vam pomalo dosadili? Isprobajte morsku varijantu

Ljubitelji ribe i morskih plodova imaju novo omiljeno mjesto u Zagrebu - Tunaholic Fish Bar koji nudi ponešto za svakog, od ribica s prženim krupirićima do burgera s mesom morskog psa.

Obožavate burgere, ali vam je klasična ponuda već pomalo dosadila? Zašto ne biste isprobali njegovu morsku varijantu - burger s mesom morskog psa, sabljarke ili srdele iz zagrebačkog Tunaholic Fish Bara, koji je krajem prošle godine donio dašak Mediterana u centar grada. Riječ je o franšizi street fish lokala koji su prije dvije godine u Poreču osmislili Patrik Finderle i njegova supruga Vesna (par s više od trideset godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica i uživanju u ribljim delicijama), vlasnici Tunaholic brenda, a danas Tunaholic lokali posluju i u Rovinju, Trogiru, Ljubljani, Beogradu te Zagrebu.

image
BOJAN ZIBAR

Iz lijepo uređenog lokala u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici uvijek dopiru zamamni mirisi, a osim hamburgera nude i tradicionalna "fish and chips" jela - pržene krumpiriće s giricama ili srdelama, razne vrste salata od lososa, hobotnice, tune i kozica te tzv. rice bowlove - zdjele s rižom i tuna steakom, grilanim lososom i grilanim repovima kozica.

image
BOJAN ZIBAR

Vlasnik zagrebačkog restorana je Sandi Bibulić, koji je Tunaholic specijalitete prvi put probao prije dvije godine tijekom odmora u Poreču, oduševivši se konceptom svježih namirnica iz mora uklopljenih u jednostavan i zdrav meni. Uz bavljenje grafičkim dizajnom i marketingom te poslovima vezanim uz ugostiteljstvo uvijek je, kaže, u njemu tinjala ideja o otvaranju vlastitog restorana, a kad je zagrizao u slasne Tunaholic delicije, odlučio je kako upravo njih želi dovesti u Zagreb. Svako je jelo, konstatira, praznik za nepce.

image
BOJAN ZIBAR

"Naš najbolji predstavnik Tunaholic kuhinje je Tunistra burger koji svojim sastojcima dočarava okuse istarskog podneblja, stoga se u njemu nalazi i neizostavan tartuf. Hot tuna hedonist burger naš je najtraženiji burger s odreskom tune, malo je pikantniji i okom primamljiv jer se poslužuje u pecivu od prirodnog bojila sipe koje je crne boje. Volimo se pohvaliti da su namirnice većinom iz Jadrana, osim, naravno, lososa koji ne pliva u našem moru", kaže Sandi.

image
BOJAN ZIBAR

Street food sve je popularniji format, pogotovo u turističkim zemljama poput Hrvatske, sve je više onih koji (i) od takvog koncepta prehrane očekuju da nudi zdrave obroke pa je Tunaholic brzo stekao svoj kruh obožavatelja.

image
BOJAN ZIBAR
Linker
19. travanj 2024 17:02