Vrijeme je za jagode, ali ne i za sate provedene u kuhinji stoga smo za vas pronašli recept za ukusan kolač koji se ne peče, a osvaja već na prvi zalogaj.
Sezona jagoda je kratka, ali slatka i zato vam danas donosimo recept za brz i ukusan cheesecake s jagodama koji ne iziskuje puno vremena, ne traži pećnicu ni previše truda. Dok nedjeljno sunce poziva na druženja, izlete i uživanje na otvorenom, deserti koji se pripremaju u nekoliko poteza postaju pravi spas. Ovaj kremasti kolač s jagodama gotov je za 15 minuta, okusom osvaja već na prvi zalogaj, a vole ga i veliki i mali. Idealna je opcija ako želite iznenaditi svoje ukućane koji ne mogu odoljeti jagodama i zasladiti se nakon nedjeljnog ručka. U slast!
Brzi cheesecake s jagodama (za 6-8 osoba)
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Sastojci:
- 200 g mljevenih keksa (npr. Petit Beurre ili Plazma)
- 100 g otopljenog maslaca
- 300 g krem sira (npr. Philadelphia)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice šećera u prahu (ili po ukusu)
- 1 vanilin šećer ili nekoliko kapi ekstrakta vanilije
- 300 g svježih jagoda
- 1 žlica limunovog soka
Priprema:
Pomiješajte mljevene kekse s otopljenim maslacem i utisnite smjesu u dno kalupa ili čaša za posluživanje. Ostavite u hladnjaku dok pripremate kremu. Krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer izmiksajte dok ne postane glatko. Dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu, pjenastu kremu. Operite i narežite jagode. Dio možete izmiksati s limunovim sokom u umak, a dio ostaviti svjež za dekoraciju. Na podlogu od keksa stavite sloj kreme, pa preko nje svježe ili pasirane jagode.Po želji ukrasite listićima mente. Ohladite desetak minuta ili odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....