GASTRONOMSKA OAZA

Luka Nižetić u Komiži otvorio vrhunsku pizzeriju: Nije pristao na ništa osim sastojaka iz Italije!

Splitski glazbenik ovih dana ima dodatnog razloga za veseljem. Osim što njegov posljednji singl ‘Ostani dite‘ bilježi uspjeh gdje se više od mjesec dana nalazi među top 10 najvrćenijih singlova u eteru domaćih radio postaja, a na Youtubeu se bliži brojki od pola milijuna pregleda, u svojoj gastronomskoj oazi prije par dana otvorio je pizzeriju.

Splitski glazbenik i poduzetnik donio je pitoresknoj Komiži ovog ljeta još jedno mjesto koje će postati nezaobilazno za sve ljubitelje prave pizze Napoletane. Naime, Luka Nižetić je, nakon 9 godina brušenja zanata u ugostiteljstvu, odlučio proširiti svoj posao, te je odmah uz bok svom postojećem i odlično uhodanom, popularnom i hvaljenom bistrou ‘Fabrika‘ otvorio i pizza & bar ‘Hum‘. Zanimljivost je da je prostor pizzerije, nazvan prema najvišem viškom brdu, nekad bio stara kavana koja datira iz davne 1906. godine, a u kojoj su se okupljale brojne generacije Komižana.

image
Izbor pizza je velik.
PR

Čitajte i: Luka Nižetić kao ugostitelj: ‘Sezona neće biti kao prijašnje, opstat će samo najkvalitetniji‘

“Taj prostor, na samom početku rive, doslovno za domaće mještane, a i šire predstavlja institucija u Komiži što je bio razlog da smo zadržali ime. No ponudu i koncept dosadašnjeg restorana u potpunosti smo promijenili, a iduće sezone čeka nas i detaljno uređenje njegovog interijera. Pizza je jelo koje je davno prešlo granice Italije i postalo opće popularno širem zemaljske kugle doživjevši razne prilagodbe i verzije.

image
U pizzeriji Hum koriste se samo vrhunski sastojci iz Italije.
PR

Kako sam i sam veliki obožavatelj ove delicije bio je logičan odabir za moju novu ugostiteljsku priču u Komiži. Kako bi ponudili vrhunski proizvod angažirali smo Marina Vanjaka, već potvrđenog stručnjaka za pizzu Napoletanu koji nas je educirao i pomogao u osmišljavanju cjelokupne ponude", istaknuo je Luka te je dodao kako nije pristao na ništa osim vrhunskih sastojaka nabavljenih direktno iz Italije, kao što su Fior di latte mozzarella, San Marzano rajčica, vrhunska šunka, pa sve do plodova kapara i najboljeg brašna. Margherita, originalna Capricciosa s artičokama, zatim Truffle mortadela s pestom od pistacija, Carpaccio tuna, 6 cheese, Bresaola & pineapple te Go green samo su neke od pizza Napoletana u ponudi Huma.

image
Nakon devet godina brušenja zanata u ugostiteljstvu, odlučio je proširiti posao.
PR

Čitajte i: Tri fantastična ljetna jela koja mirišu na more: Donosimo recepte poznatog zagrebačkog chefa

“Trudili smo se napraviti ponudu takvom da poželiš probati zaista svaku pizzu s menija. Ono što nam je posebno drago je da imamo nešto potpuno autentično, a to je “komiška” pizza sa slanim inćunima. Inspiracija je bila, naravno, slavna komiška pogača”, zaključuje Luka.

image
Splitski glazbenik je otvorio pizzeriju u Komižani!
PR

Ne sumnjamo da će nakon Fabrike i pizzerija ‘Hum‘ postati neizostavna destinacija brojnih gostiju otoka Visa kojima je gastronomska ponuda na visokom mjestu pri odabiru mjesta za odmor.

Linker
18. kolovoz 2022 08:34