Novo mjestu

Na Trešnjevci se otvorio Institut za burgere Mate Jankovića, pogledajte kako izgleda

Poslije tri godine gostovanja na gastro festivalima, chef je otvorio stalno mjesto za uživanje u burgerima na zagrebačkoj Trešnjevci.

Nakon tri godine gostovanja na gastro festivalima, Institut za burgere by Mate Janković pronašao je svoj kutak na zagrebačkoj Trešnjevci, u Ozaljskoj 12. Pod budnim okom Mate Jankovića pripremaju se slasni burgeri, a svi će moći pronaći nešto po svom okusu i ukusu.

image

Za sladokusce i one koji će to postati.

DANKO ŠIMUNOVIć

Klasičari će guštati u osnovnim okusima burgera bez puno dodataka, oni skloni novitetima zagrist će u smash varijantu, vegetarijanci će odabrati svoga favorita, spravljenog od riže i crvenog graha, ljubitelji piletine pronaći će sočni obrok koji zove na još, a prekaljeni gurmani probat će signature burger Mate Jankovića.

image

Trešnjevka ima Institut za burgere.

DANKO ŠIMUNOVIć

Svi burgeri dostupni su u običnom i u brioche pecivu. No, osim već poznatog kuhara, svakako treba spomenuti i Matinog partnera, Ivana Badžeka koji se pobrinuo za uređenje prostora i vođenje poslovanja, a velik je zaljubljenik u burgere i u kuhanje. Sami kisele sve povrće koje koriste u pripremi hrane, a nabavljaju ga na lokalnim OPG-ima, poput mrkve, rotkvice, paprike, no to je samo dio od pripremljenih iznenađenja.

image

Namirnice stižu iz OPG-ova.

DANKO ŠIMUNOVIć

Upravo razrađuju koncept gostovanja drugih burger znalaca i poznatih kuhara, kako bi svojim gostima mogli ponuditi raznoliki izbor mnogima omiljene hrane. Institut za burgere doista je ‘funky place‘, oslikao ga je grafiter Krešo Golubić, a svojim ilustracijama vizualno skockao Roman Pokos. Radno vrijeme je svakoga dana osim nedjelje od 11 do 23 h.

image

Novi kutak za gurmane.

DANKO ŠIMUNOVIć
image

Sami kisele povrće za burgere.

DANKO ŠIMUNOVIć
image

Burgeri i za vegetarijance.

DANKO ŠIMUNOVIć
image

Burger kutak Mate Jankovića.

DANKO ŠIMUNOVIć
image

Slasni zalogaji.

DANKO ŠIMUNOVIć
Linker
18. travanj 2024 19:57