O‘š Kolač Čupavac 2.0

 PROSPER FILIPOVIĆ
Voće u glavnoj ulozi

Omiljena splitska slastičarnica ima novi kolač, oduševila nas je sasvim drugačija verzija omiljene slastice iz djetinjstva

Nova verzija popularne slastice donosi spoj bogate čokolade, kokosa i neodoljive kiselkaste maline.

Nova verzija popularne slastice donosi spoj bogate čokolade, kokosa i neodoljive kiselkaste maline.

Omiljena splitska slastičarnica O‘š Kolač ima novu ljetnu poslasticu - nadograđenu verziju mnogima omiljenog kolača, čupavca. Nova poslastica, moderna varijanta kolača "Ka Čupavac" iz 2019., ima novi zanimljiv okus - malinu. Mnogima omiljeno voće specifično je po tome što nije samo slatko, već ima i nešto kiselkasto u sebi, zbog čega se odlično nadopunjuje s čokoladom.

image

‘Ka Čupavac 2.0‘ nova je verzija popularnog kolača iz 2019.

PROSPER FILIPOVIĆ

"Inspirirao me australski ‘Lamington‘, što je zapravo njihova verzija čupavca, ali često s nekom vrstom punjenja. U tom trenutku znala sam da uz već postojeće punjenje od kokosa moram dodati još nešto - tada je presudila malina, jedna od mojih omiljenih namirnica za rad", otkrila nam je Tea Mamut, slastičarka iza ovog poznatog brenda.

image

‘Ka Čupavac‘ 2.0 košta 5,20 eura

PROSPER FILIPOVIĆ

Nakon dugog procesa testiranja, preinaka receptura i isprobavanja novih tehnika rada, koji su potrebni da se dođe do savršenog balansa okusa i predivne recepture, došlo je i do "Ka Čupavca 2.0" koji se može kupiti za 5,20 eura, a dolazi i u manjoj varijanti koja je idealna za prigode poput vjenčanja, rođendana i drugih slavlja. Ime "Ka Čupavac 2.0", kako nam objašnjava Tea, dala mu je iz vrlo jednostavnog razloga - ovo je njezina varijanta ovog popularnog kolača.

image

‘Ka Čupavac 2.0‘ moguće je naručiti i u manjoj varijanti, idealnoj za slavlja

PROSPER FILIPOVIĆ

"Zapravo je sličan čupavcu, ali sasvim drugačiji od onoga kojeg poznajemo iz djetinjstva. ‘Ka Čupavac‘ iz 2019. ima biskvit, kremu od kokosa i sve je glazirano u čokoladi koja sadrži 70 posto kakaa. ‘Ka čupavac 2.0‘ ima intenzivniju kremu od kokosa s još više bijele čokolade, i uz to sloj gela od maline koji se toliko divno slaže uz ostale komponente", opisuje cijenjena slastičarka.

03. prosinac 2025 14:16