Imaju i sushi

Osim japanskog specijaliteta, El Toro na jelovnik uvrstio i patku iz prašume Amazone

Uživa se ovdje i u urbanom gastro entertainmentu, a od srijede do subote večere prati DJ koji pušta lagani afro beat.

El Toro restaurant&bar i chef Mario Mihelj renomirana su imena na domaćoj gastronomskoj sceni. Od otvaranja od prije pet i pol godina ne miruju - od sezonskih menija, uvođenja koncepata poslovnih ručkova, uvođenja španjolskog mliječnog odojka u ponudu do proširivanja koncepta i sada uvođenja sushija u svoju ponudu. Naime, El Toro je na jesensko-zimski meni uveo sushi, ali i vrlo zanimljiva jela.

image

Ključni sastojak sushija.

PRESS

Krenimo redom, od zabave: u El Toru se uživa i u urbanom gastro entertainmentu - od srijede do subote večere prati DJ koji pušta lagani afro beat. Što se tiče menija, El Toro je poznat po svojim sezonskim jelovnicima čiji aduti dolaze s bogatijom pričom. Naime, u ovogodišnjem jesensko-zimskom meniju restorana koji i dalje njeguje svoj južnoamerički koncept, našla se patka iz prašume Amazone, janjetina na kremi od cikle koja je pečena na kavi iz Kolumbije, ali i tradicionalno kubansko jelo - pile s rižom i crnih grahom, začinjeno s puno agruma.

image

Novost u ponudi: nikkei sushi.

PRESS

Najveća novost u El Toru svakako je uvođenje sushija. Savršeno nadopunjuje El Torov koncept mjesta koje nudi zaista sve potrebno za ugodno večernje druženje ili vrhunski ručak. Sada na jednom mjestu možete uživati u vrhunskom nikkei sushiju. Naime, nikkei kuhinja kombinacija je peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskom tehnikom, ovaj se sushi savršeno uklapa u El Torovu ponudu jer restoran njeguje svoj južnoamerički koncept.

image

Tacosi su klasik.

PRESS

Za gurmane željne klasike, tu su i klasične hosomaki i uramaki rolice te odličan sashimi i nigiri na kojem najbolje dolazi do izražaja kvaliteta namirnice i ribe koja se poslužuje u El Toru. Za sushi je zaslužan chef Rene Cehman koji je svoju karijeru gradio u Timeu i Takenoku.

image

Gastro predah uz birane zalogaje.

PRESS

"U novom meniju koji prati osvježen koncept, iskombinirali smo neke tehnike i namirnice koje dolaze iz Južne Amerike i spojili ih u novu rapsodiju okusa i mirisa. Ove godine bi naglasio kako sam vrlo ponosan na svoj tim koji je osmislio jela. Naime, ovaj smo meni napravili tako da sam im ja zadao smjernice, okuse i dao namirnice, a od njih sam očekivao konkretna jela koja sam na kraju ispolirao i doveo do finalne razine. Tako da ovo što je dospjelo na kartu je u potpunosti timski rad", rekao nam je chef Mario Mihelj.

image

Jesensko-zimski adut na žlicu.

PRESS

Od novih predjela tu su tacos hobotnica s kukuruzom i povrćem, vege tacos s mangom i grahom, gusta juha od poriluka, hrskave polpete od hobotnice s kremom od limuna i celera i kiselim povrćem i salata od marinirane ribe.

image

Kombinacije u tacosima nadilaze maštu.

PRESS

Od glavnih jela na novom meniju se nalazi sous vide odrezak celera na žaru sa consomeom od celera i brunoiseom od granny smith jabuke, zatim već spomenuto kubansko pile, rolice od brancina s aromatičnim pireom od krumpira i bilja te marmeladom od cherry rajčice i zelenom chermoulom, dry aged pačja prsa s ghee maslacom, kečapom od gljiva, kraljevskim bukovačama, salsom od khaki jabuke i kremom od mladog špinata, zatim aromatični janjeći file pečen na žaru s hrskavim kukuruzom, šparogama i špinatom iz woka, na kremi od celera i limuna.

image

Gastro užici uz DJ-ja od srijede do subote.

PRESS

Tu je i španjolska calderata, odnosno pikantni brodet s kozicama i lignjama s pikantnom šalšom i kremom od kukuruza šećerca.

Osim novih atraktivnih jela i vrhunskog sushija, novitet u El toru je i veliki izbor vina na čaše, naime čak 95 posto karte može ići na čaše. Sve to, novi meni, uvođenje sushija na meni, DJ od srijede do subote i veliki izbor vina na čaše, El Toro čini prvim odabirom za večernje ugodno druženje, ali i vrhunski poslovni ručak.

Linker
25. travanj 2024 07:30