Viktorija Đonlić Rađa odlučila je pokazati kako priprema pašticadu, koliko traje cijeli proces i što sve koristi, a uskoro će objaviti i recept za savršen prilog koji ide uz ovo jelo - domaće njoke.
Na popisu omiljenih jela Dalmatinaca gotovo uvijek se nalazi nezaobilazna kraljica svih njihovih jela - pašticada. U Dalmaciji se priprema s posebnom pažnjom i poslužuje za najvažnije prigode, a svaka obitelj ima svoj recept – poneku tajnu u marinadi, odabir začina ili poseban korak u pripremi. Iako se tradicionalno priprema za blagdane i posebne prigode, pašticada je može biti i poslužena za svakodnevni ručak, a tako je i u domu bivšeg košarkaša Dina Rađe i njegove supruge Viktorije Đonlić Rađe, velike zaljubljenice u kuhanje i dobru hranu.
Pašticada je i među njihovim najdražim specijalitetima, Viktorija je sprema po svom receptu, a s pripremom obavezno započinje dan ranije. U nju ulaže puno ljubavi i vremena te jednostavno uživa u procesu koji je detaljno opisala u videima objavljenima na svom profilu na Instagramu, a koji su prava inspiracija za prefini subotnji ili nedjeljni ručak.
"Za ovo jelo priprema je potrebna već dan prije. Treba vam mrkva, češnjak, panceta koju u ovom slučaju nisam stavila. Komad frikanda je već spreman, narežemo mrkvu na štapiće, češnjak i vrijeme je za špikovanje mesa. Napunite meso po posebnom nahođenju, polijte ga vodom i octom dok nije prekriveno u cijelosti. Ubacila sam još dvije kapule, ostatak povrća i začinila paprom. To je sve za prvi dan pripreme", otkrila je Viktorija u receptu koji je podijelila na svom profilu na Instagramu. Ostavila je sve sastojke u zdjeli preko noći kako bi se meso pacalo.
"Meso se dobro odmorilo preko noći i stavili smo ga peći. Za to vrijeme nasjeckali smo kapulu, celer i peršin, naribali mrkvu. Zalijemo maslinovim uljem, dodamo jabuku i dobro prodinstamo. Ne štedimo sa soli i dodamo šljive. Nakon četrdeset minuta, meso izvadimo i izrežemo na deblje komade. Sve prebacimo u zdjelu s povrćem, zalijemo temeljcem koji smo skuhali dan ranije, dodamo crno vino, grančicu-dvije ružmarina i prošek. Od začina sam koristila sol, papar, vegetu i šećer. Nakon minimalno sat kuhanja, meso sam izvadila, a šug dobro ispasirala i vratila meso u njega. E, sad slijedi dio u kojem vam ne mogu pomoći. Narednih pola sata šug dorađujte po svom guštu", objasnila je Viktorija koju nastavljamo s nestrpljenjem pratiti i dalje jer uskoro slijedi i treći video u kojem će nam otkriti recept za domaće njoke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....