Grandma Fogg u City Centeru West proširuje svoju ponudu s novim pizzama čija priprema traje manje od pet minuta.
Pizzerije Fogg godinama već slove za mjesto s najboljom pizzom u gradu - bilo da je u pitanju Mrs. Fogg u Zapruđu, Grandma Fogg u Vlaškoj ili pak na zapadu grada u City Centeru West. Njihova ponuda razlikuje se od lokala do lokala, a sad su predstavili najnovije jelo u kojem će moći uživati svi na zagrebačkom Jankomiru - hibrid pizzu koju je teško smjestiti u bilo koji od klasičnih stilova, a pritom je gotova za manje od pet minuta.
Potaknuti užurbanim ritmom u kojem sve mora biti spremno sad i odmah, jer mjesta za strpljenje nema, izumili su jedinstveni način pripreme pizze na industrijskoj razini. Naime, osmislili su jedinstveni proces zahvaljujući kojem nema potrebe za pizza majstorom koji pizzu priprema na licu mjesta, već je sve unaprijed pripremljeno, a osoba u lokalu mora jednostavno pizzu "složiti" te je staviti u pećnicu.
"Uspjeli smo to postići zato što imamo dvije termičke faze pripreme, ali to zapravo samo znači da ljudi neće dugo čekati na jelo, jer se sve zapravo pripremi unaprijed, a s druge strane se dovršava na licu mjesta. U ovom smo slučaju prilagodili recepturu industrijskom stilu, što znači da ne moramo imati deset vrhunskih pizza majstora da bismo izbacivali ogromne količine - dio koji zahtjeva majstorstvo i najvišu razinu znanja, mi smo ga obavili u proizvodnji", objašnjava Domagoj Kralj, jedna od suvlasnika Grandme Fogg, te osoba zaslužna za sve recepte.
Nova, hibridna pizza, dolazi u prodaju u srijedu, 7. svibnja od 18 sati u City Centeru West na Jankomiru, a za početak će imati sedam različitih varijanti - od onih klasičnih poput margherite i capricciose, pa do onih specifičnih i posebnih, poput njihove signature pizze Slanina Friarielli, ili aktualne Mortadela Tartufi s umakom od pistacija. Imali smo priliku probati ih prvi, prije svih, pa donosimo i dojmove.
Hibrid pizza - hibrid okus
"Mene podsjeća na djetinjstvo - na onu pizzu koju je radila moja baka. Samo što me od ove ne boli trbuh tri dana, ne pada teško na želudac", govori kroz smijeh Saša Višnjić, drugi suvlasnik Grandme Fogg, te dodaje da je tajna, uz recepturu, korištenje kvalitetnih sastojaka. "Nabavljamo stvari iz Italije, ali brašno je po našoj recepturi. Ono mora biti posebno kako bi izdržalo cijeli proces pripreme, odnosno, fermentacije", objašnjava Saša.
Prva na redu je bila pizza Margherita, "kraljica pizze", dodaje Domagoj. Iako najjednostavnija, upravo ovdje tijesto dolazi najviše do izražaja jer nema toliko sastojaka i okusa iza kojih se mogu sakriti nedostatci. Ovdje ih nema, tijesto je najbliže savršenom - pufasto sa zapečenom hrskavom koricom, a pritom nije previše zapečeno ni žilavo.
Uslijedila je pizza Peperoni koja će oduševiti one koji vole malo ljuće okuse - ukiseljene jalapeno paprike i svinjeća ljuta kobasica nisu za one koji ne podnose dobro ljuto. Ali, nije ni toliko jako da se ne može pojesti bez suza, što je svakako poželjno kad je u pitanju pizza.
Najbolja nam je bila pizza Margherita pesto genovese koji je bio isto malo ljut, ali više slatko-ljut no išta. Nema osjećaja vrućine u ustima ni u glavi, a opet se dobije onaj slatkastki udarac koji volimo kod ljutih stvari. Pesto se kombinaciji s rajčicama odlično slaže s tijestom, i sve je vrlo kompaktno. Isprobali smo i pizzu Mortadella Tartufi koja ima daleko najviše okusa koji će ipak biti za one profinjenijih okusnih pupoljaka, spremnih za gastro eksploziju mortadelle, aceta, salse, maslina i grana padano sira.
Osim što su brzo gotove, napravljene su tako da budu jednako dobrog okusa i kad su hladne - što je posebno zgodno prilikom naručivanja pizze dostavom koja se zna oduljiti. Zbog toga imaju i posebne kutije napravljene od prehrambenog kartona koje zadržavaju toplinu, s rebrastim dnom na koje se pizza na lijepi, i bez onog neugodnog mirisa kartona prilikom otvaranja kutije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....