UNSPLASH
ICE ICE BABY

Sjajne vijesti: zagrebački Boogie Lab u ponudi sada ima i - sladoled

Nedavno otvoren, a iznimno popularan Boogie Lab, koji je craft pekarnica, bistro i bar, od sada nudi i neodoljive domaće sladolede.

Nedavno otvoren, a iznimno popularan Boogie Lab, koji je craft pekarnica, bistro i bar, od sada nudi i neodoljive domaće sladolede.

Iz zagrebačkog Boogie Laba, mjesta na kojem se spaja dobra glazba s dobrom hranom, stižu nove inovacije. Od subote je predstavljena ponuda njihovih novih deserata, nazvanih "Ice Ice Baby". Riječ je o izboru od pet sladoleda, od kojih su dva u obliku kuglica s kornetom serviranim naopako, dva na štapiću i jedna granita, odnosno ledeni sladoled čiji recept potječe sa Sicilije.

Novu ponudu sladoleda razvili su u suradnji s poznatim chefom Dinom Galvagnom, a okusi i kombinacije su neodoljive. Primjerice, sladoled okusa pistacije koji se servira s kornetom, obogaćen je tostiranim bučinim sjemenkama i kremom od limuna. Nude se i okusi lješnjaka, maline i marelice na štapiću servirani uz sjemenke suncokreta, sorbet od badema i espressa. Svaki od njih dolazi u kombinaciji kao što je slani karamel, karamelizirane sjemenke, raženi viski, pa čak i duhan koji daje aromu štapiću na sladoledu. Vrhunsku kvalitetu i predanost tim slasticama potvrđuje i činjenica da sami rade i peku hrskave kornete u Boogie Labu.

Omiljena poslastica dolazi u jednom zaista autentičnom dizajnu, a s obzirom na ekstremne temperature koje nas očekuju u nadolazećim danima, definitivno su zagarantiran spas. Iz Boogie Laba govore da vrućinama uzvraćaju tekućim dušikom na -196 °C. Najavili su i da okuse sladoleda namjeravaju nadopunjavati i mijenjati tijekom cijele sezone, a cijene im se kreću od 5 do 6 eura. Sve detalje možete otkriti ovdje.

Ovaj lokal postoji tek tri mjeseca, a vrlo je brzo postao omiljeno mjesto za doručak proizvodima craft pekarnice, koja osim kruhova nudi i peciva od lisnatog tijesta s raznim nadjevima, kombinacije kiselih gljiva i bešamela, pečenih cherry rajčica, pesta od bosiljka, tu je i brunch, čiji meni uključuje eggs benedict, shakshuku i tanjure s narescima, za ručak nude izbor od devet jela među kojima su tjestenine od fermentiranog tijesta s umacima i punjenjima, bogate proteinske salate, piletina sa sourdough mlincima, a od 18 sati počinje večernja ponuda jela, kao i pića, poput craft pive, vina i koktela inspiriranih koktelima s početka 20. stoljeća. Sve to popraćeno je disco, soul, funk i blues glazbom.

image
UNSPLASH
Linker
05. svibanj 2024 01:50