GOTOVO U PAR MINUTA

Tortelloni, sir, umaci, vina... proslavite Valentinovo na talijanski način uz dva jednostavna menija

Svi znamo da ljubav ide kroz želudac, zato smo vam pripremili brze recepte za jela kojima ćete oduševiti svoju voljenu osobu

Bez obzira jeste li slobodni ili zaljubljeni, ponovno nam se prikrada najromantičniji dan u godini – Valentinovo. Iako su se mnogi zaljubljeni lani u ovo doba godine nadali kako će 14. veljače 2022. zasigurno provesti slobodno, bez brige o pandemiji, maskama, distanci i covid potvrdama, ovogodišnja je realnost da se od tada nije baš mnogo toga promijenilo.

Zato je romantična večera u vlastitom domu za mnoge najbolji, ali i najsigurniji mogući način proslave Valentinova. K tome, činjenica da ste se sami potrudili pripremiti romantičnu večeru više će značiti vašoj voljenoj osobi nego da ste naručili hranu ili rezervirali stol u nekom restoranu.

Mala iznenađenja nisu rezervirana samo za zaljubljene koji su tek na početku veze i žele se dokazati. U dužoj vezi ili braku važno je s vremena na vrijeme pokazati voljenoj osobi da se trudite oko odnosa i da vam je stalo, a Valentinovo je upravo jedan od tih dana.

image
Shutterstock

Oko 53 posto zaljubljenih planira ove godine proslaviti Valentinovo, a iako ga ne slave, čak 27 posto ljudi ipak će na neki način obilježiti Dan zaljubljenih – makar finom krafnom ili bombonijerom čokoladnih pralina u obliku srca uz koje će početak tjedna zasigurno biti bolji. Jer Valentinovo ove godine pada u ponedjeljak, na sasvim klasičan radni dan. Mnogima to ne ostavlja previše vremena za dokazivanje u kuhinji i pripremanje gurmanskih specijaliteta za svoju bolju polovicu. Zato smo za vas pripremili dva vrlo jednostavna menija za Dan zaljubljenih, ali i niz ideja i savjeta koji će vam pomoći da u udobnosti svog doma bez problema pripremite romantičnu večer za pamćenje. Na vama je samo da na vrijeme nabavite sve ključne elemente u raskošnoj valentinovskoj ponudi Lidla, potom da u roku par minuta pripremite fenomenalnu večeru i da naposljetku uživate do jutra.

image
Shutterstock

Nakon posla, umjesto da kao i inače naručite pizzu iz pizzerije na uglu, na Dan zaljubljenih svojoj ljubljenoj osobi ispecite specijalnu pizzu u obliku srca s mozzarellom u umaku od rajčice. Uz nju će se skladno sljubiti vrhunsko crno vino plavac, a predlažemo vam da odaberete etiketu poznatih dalmatinskih Vina Skaramuča. Nemojte zaboraviti na desert. U Lidlu možete nabaviti delikatne princes krafne, tipično slatkog lisnatog tijesta punjene višnjama i finom hladnom slastičarskom kremom. Potrebno ih je samo kratko odmrznuti i, za bolji dojam, malo ljepše dekorirati. Primjerice, stavite jednu princes krafnu na sredinu tanjura i okružite ju čokoladnim pralinama formirajući srce. Romantičnu atmosferu u svom domu možete postići tako da prigušite svjetlo i upalite par svijeća ili, pak, LED lampice te da u interijer unesete malo cvijeća, bilo da se radi o buketu kojeg možete staviti u vazu ili o mini sukulentima u prigodnoj keramičkoj posudi.

Kod kuće će atmosfera zacijelo biti mnogo opuštenija, ali i intimnija nego u nekom zagušenom restoranu. Dobro ćete se zabaviti i nasmijati ako zajedno sa svojom ljubljenom osobom odlučite pripremiti večeru. Talijanska kuhinja idealna je za ovu prigodu jer se ukusna jela jednostavno i brzo pripremaju, ali i zato što s finom svježom tjesteninom, toplim umakom i naribanim sirom teško možete pogriješiti.

image
Shutterstock

Kratko kuhajte crvene tortellone u obliku srca punjene s rajčicom i mozzarellom. Tortelloni su vrlo slični tortellinima, samo što su veći i uvijek punjeni nekom kombinacijom povrća i sira, bez mesa. Svakako pazite da ih ne prekuhate jer će biti neukusni i gnjecavi. Dovoljno ih je držati samo tri minute u vodi koja vrije. Prelijte ih zagrijanim talijanskim umakom po vašem ukusu – romana, toscana, calabrese siciliana, tuna, masline, amatriciana, više vrsta sira ili carbonara. Osim Valentinova, u Lidlu je ovog tjedna naglasak na talijanskoj kuhinji stoga možete naći cijeli niz finih Italiamo umaka koji su savršeni dodatak jelima s tjesteninom. Kada poslužite tortellone u toplom talijanskom umaku, bogato ih pospite Parmigianom Reggianom, naribanim ili narezanim na tanke listiće.

image
Shutterstock

Nakon bogatog glavnog jela nazdravite uz pjenušavi Prosecco Treviso Frizzante, a za desert predlažemo slatke krafne u obliku srca iz Lidlove pekare te pokoju toffee pralinu s lješnjakom, karamelom i čokoladom. Pustite polaganu romantičnu glazbu i uživajte u neprocjenjivim trenutcima. Svojoj partnerici poklonite lijepu crvenu ružu ili mix sobnog bilja u valentinovskoj šalici koji će ju još mjesecima podsjećati na savršeni Dan zaljubljenih. Partnera možete iznenaditi hrskavim kolačićem za sreću sa skrivenom porukom koji tradiciju vuče iz Japana.

image
Shutterstock

Večer nastavite u jednako romantičnom tonu, uz primjerice, movie night. „Titanic“, „Prljavi ples“, „Crazy, Stupid, Love“, „La La Land“… Niz je ljubavnih filmova savršenih za nastavak večeri u zagrljaju. Kako bi ugođaj bio potpun, nabavite prigodne slane i slatke delicije poput čokoladnih pralina, gumenih bombona i slanih grickalica u obliku srca te proslavite ljubav.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Lidlom.

Linker
24. travanj 2024 12:56