Od slatke palačinkotorte do hrskavih slanih rolica – otkrijte recepte koje možete pripremiti kod kuće i iznenaditi obitelj i prijatelje.
Omiljenu poslasticu isprobajte do 11. rujna na Palačinka Festu u zelenoj oazi RougeMarin parka, gdje vas čeka osam različitih stilova pripreme i više od 35 različitih okusa. Mi vam predstavljamo najzanimljivije koje možete
napraviti i kod kuće.
OSNOVNI RECEPT
- 2 jaja
- 200 g glatkog brašna
- 200 ml mlijeka sobne temperature
- 200 ml mineralne vode
- 1 žlica ulja
- 1 žlica rastopljenog maslaca
- prstohvat soli
Izmiješajte mikserom sve sastojke, izlijte na zagrijanu i blago nauljenu tavu u vrlo tankom sloju.
SAN DIEGO
SASTOJCI
100 g pilećih prsa, soja sos, đumbir, češnjak, 2 jaja, pasta sambal oelek, brašno, panko mrvice, tonkatsu umak, sriracha majoneza, kimchi sezam, furikake, mladi luk
PRIPREMA
Razrezati pileća prsa na osam trakica. Marinirati ih pola sata u soja sosu, đumbiru i sezamu. Razrezati palačinku na osam jednakih trokuta. Položiti ocijeđenu trakicu pilećih prsa na bazu trokuta i rolati prema vrhu. Nabosti na štapić poprečno kroz sredinu rolice. Ponoviti osam puta, tako da su četiri rolice na jednom i četiri rolice na drugom štapiću, gusto poredane. Razmutiti jaja i jednu žličicu sambal paste. Taquitose prvo dobro nabrašniti i otresti, zatim potopiti u jaja i utisnuti u panko mrvice. Pržiti na 174 stupnja oko tri minute. Vruće preliti s malo tonkatsu umaka i ukrasiti sriracha majonezom, mladim lukom, kimchi sezamom i furikake pahuljicama.
CRISPY CHEDDAR
SASTOJCI
- 50 g pikantne salame, sitno rezane
- 50 g naribanog cheddar sira
- 30 g sirnog namaza
- 15 g sriracha majoneze
- 5 g oštrog brašna
PRIPREMA
Palačinku namazati sirnim namazom, posipati pikantnom salamom i zarolati. Pomiješati ribani cheddar s brašnom i rastopiti ga na umjerenoj vatri na blago nauljenoj tavi. Položiti palačinku na sir i polako je gurkajući špahtlom umotati u sir. Poslužiti sa sriracha majonezom.
PALAČINKOTORTA
SASTOJCI
- 120 g mljevenih suhih keksa,
- 420 g sira marscapone, 600 ml vrhnje
- za šlag, 84 g šećer u prahu,
- 84 g bijele čokolade, 90 g šećera,
- 200 ml glukoznog sirupa,
- 180 g slane karamele, sol
PRIPREMA
Rastopiti na pari bijelu čokoladu. Umiješati u nju sve ostale sastojke osim slane karamele i keksa. Miksati dok se ne dobije čvrsta krema. Namazati palačinku tankim slojem kreme - otprilike iste debljine kao i palačinka - pa poklopiti sljedećom palačinkom. Ponavljati ovaj postupak dok se ne iskoriste sve palačinke (9 komada). Ukrasiti karamelom i posipati mljevenim keksima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....