VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
Prvi smo ga posjetili

Finalistica MasterChefa otvorila Missy B u Splitu: Novi restoran s domaćom hranom i brunch konceptom

Splitska chefica Gorana Bečić otvorila je restoran koji spaja domaću kuhinju s kreativnim twistom, u opuštenom prostoru s posebnim šarmom. Na jelovniku su sezonska jela, brunch, krafne i pažljivo birani meniji za svaki dio dana.

Splitska chefica Gorana Bečić otvorila je restoran koji spaja domaću kuhinju s kreativnim twistom, u opuštenom prostoru s posebnim šarmom. Na jelovniku su sezonska jela, brunch, krafne i pažljivo birani meniji za svaki dio dana.

Nakon što je svojim talentom, karizmom i osobnošću 2021. osvojila gledatelje MasterChefa, Gorana Bečić sada otvara novo poglavlje. I to doslovno. U samom centru Splita, u Ulici kralja Zvonimira 12, otvorila je vrata svog novog prostora Missy B, koji predstavlja puno više od restorana. Ovo je mjesto u kojem će se, kako nam chefica i sama kaže, disati punim plućima cijelu godinu, ali koje je i svojevrsni nastavak njezina osobnog i kulinarskog putovanja.

"Missy B nije samo posao, nego moj dnevni dnevnik na tanjuru. Ovo je moj novi početak i želim da ga ljudi osjete čim sjednu i probaju prvo jelo. Nije savršeno, ali je iskreno – baš kao i moj život", govori nam Gorana.

image

Splitska chefica Gorana Bečić otvorila je novo kulinarsko utočište – Missy B, i to u samom srcu grada

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image

Novi prostor u Ulici kralja Zvonimira 12 nastavak je njezinog autentičnog kulinarskog puta

VOJKO BASIC CROPIX

Domaća spiza s twistom

Ova talentirana Splićanka i dalje ostaje vjerna korijenima, odnosno domaćoj dalmatinskoj kuhinji, ali s kreativnim pomacima koji odražavaju njezinu osobnost, iskustvo i strast. Na jelovniku će se tako izmjenjivati jela inspirirana tržnicom, ribarnicom i sezonom, a bit će mjesta i za klasike poput brudeta, pašticade, tinguleta s purom i prženih riba. No, svemu pristupa na svoj način – s pažnjom na detalje, prezentaciju i emociju.

image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Budući da je po struci modna dizajnerica, Gorana ne skriva koliko joj je estetika važna – kako na tanjuru, jednako tako i u prostoru. Dizajn novog Missy B restorana tako već na prvi pogled odiše toplinom, opuštenošću i osobnim dodirom, a svaki kutak priča priču. Tu je i pomoć arhitektice, ali i ruku prijatelja koji su s njom stvarali ovo mjesto – doslovno iz temelja.

image

Topli, promišljeni interijer na kreativan način spaja francuski bistro šarm s dalmatinskim duhom

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Interijer novog Missy B restorana odiše toplinom i promišljenim dizajnom koji spaja vintage šarm s modernim detaljima. Zidovi su oslikani suptilnim tonovima i obogaćeni galerijom slika, ilustracija i postera koji prizivaju francuski bistro duh. Zanimljivo postavljena retro zrcala, otvorene police s knjigama, starinskim satovima i detaljima poput figura, teglica s biljem i ostalih šarmantnih detalja unose osobnost i osjećaj prave domaće atmosfere.

Pločice s klasičnim uzorkom, stolci od kvalitetno obrađenog drveta i decentna rasvjeta pod ratan sjenilima dodatno pojačavaju dojam ugodnog, svijetlog i nenametljivog prostora u kojem se može uživati u svakom obroku – bilo da se dolazi na jutarnju kavu, lagani ručak ili večernje druženje.

image

Estetika prostora jednako je važna kao i tanjur – svaki kutak nosi osobni pečat

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Brunch, krafne, plate...

Kako nam otkriva Gorana, koncept Missy B temelji se na ideji opuštenog brunch mjesta u kojem se ljudi osjećaju kao kod kuće, a za vrijeme doručka posluživat će se slatki i slani kroasani, omleti, granole i druge lagane delicije. Za ručak gosti će moći birati između najmanje tri jelovnika koji uključuju juhu, glavno jelo i desert, s izborom prilagođenim mesoljupcima, riboljupcima, ali i vegetarijancima.

image

Na meniju će, između ostaloga, biti sezonska jela inspirirana tržnicom, ribarnicom i njezinim djetinjstvom u Dalmaciji

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image

U ponudi je i slani kroasan s posiranim jajima, pancetom, dimljenim lososom, svježom salatom i tri vrste majoneze – cikla, avokado i senf

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Večeri su, pak, rezervirane za plate, čokalice i čašu vina, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi, a krafne s Goraninim potpisom, koje su već osvojile malu vojsku obožavatelja, u novom prostoru dolaze u još razigranijim i kreativnijim varijantama.

image

Goranini specijaliteti, već omiljeni među gurmanima, u novom prostoru postaju još razigraniji

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Više od restorana

Missy B nije zamišljen samo kao restoran. Osim uživanja u domaćim delicijama, u ovom će se prostoru redovito održavati tematske večere, radionice, proslave i caterinzi, dok će vikend brunch biti posebno bogat – ujedno i nastavak već prepoznatljive tradicije koju je Gorana dosad uspješno njegovala.

image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image

Zidovi ukrašeni ilustracijama, retro ogledalima i detaljima stvaraju dojam kućne atmosfere

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX

Radno vrijeme restorana je od ponedjeljka do subote, od 8:00 do 21:00 sat, dok su nedjelje rezervirane za odmor i punjenje baterija. "Otvaram Missy B sama, ali oko sebe imam divan tim ljudi i prijatelja bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Želim da ovo bude mjesto koje diše, s dobrom energijom i hranom koja se kuha s ljubavlju", kaže nam na kraju Gorana.

image

Missy B radi od ponedjeljka do subote, od 8 do 21 sat, dok su nedjelje rezervirane za zasluženi odmor – i punjenje baterija

VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
image
VOJKO BAŠIĆ/CROPIX
30. studeni 2025 14:28