Inspiracija božićnim filmom

Kuća za velike i male: Kreativci iz Lega rekreirali su scene iz filma ‘Sam u kući’

Dovoljan je pogled na minuciozno izrađenu kopiju kuće Kevina McCallistera i njegove obitelji da poželimo biti ‘zaboravljeni‘ tijekom Božića kako bismo u igri s djecom ili solo, ponovili kultne dosjetke malog genijalca.

Odbrojavanje do Božića gotovo je nezamislivo bez večeri uz “Sam u kući” s Macaulayem Culkinom u glavnoj ulozi. Zna to i Antica Bračanov, Hrvatica zaposlena u Legu od 2016. i dio kreativnog tima koji je ove blagdanske sezone osmislio kuću nadahnutu kultnim filmskim serijalom s početka devedesetih. Lego scenografija - u kojoj će zasigurno uživati i odrasli - razrađena je do posljednjeg detalja, a kultne scene iz filma mogu se rekreirati.

Zamke što ih je dosjetljivi Kevin pripremio 'Mokrim banditima' koji isprva vjeruju da će im njegov dom biti laki plijen, mogu se ponovno proživjeti zahvaljujući setu od čak 4000 Lego kockica.

image
LEGO/FERRARI/PROFIMEDIA

Kuća ili bolje rečeno, božićno bojište na kojem su ničice "pali" provalnici Harry Lime i Marv Merchants (glume ih Joe Pesci i Daniel Stern), otvara se poput kućice za lutke. Ispred sporednog ulaza postavljen je kombi lopovskog tandema, nakon čega slijedi scena u kojoj Harry opeče ruku na usijanoj kvaki, pa njihovi mukotrpni i bolni pokušaji doprijeti iz podruma do glavnog dijela kuće. Na tom putu ispriječit će im se, među ostalima, limenka s bojom, vrlo vruće glačalo koje će Marvu opeći lice, tarantula s kojom će se susresti Harry (na setu je korišten pravi gigantski pauk)...

image
LEGO GROUP/COVER IMAGES/INSTARIMAGES.COM/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kuća McCallisterovih iz 'Sam u kući' iznajmljuje se: samo četiri sretnika provest će u njoj dan uoči Božića

Lego kopija Kevinovog doma krije mnogo iznenađenja: otkrijte ih u obiteljskom okružju, u nezaboravnoj blagdanskoj igri. Na kraju donosimo mali spojler: osim kuće, okretanjem krova za igru se otvara i cijeli tavanski prostor. Ondje je Kevin postavio sajlu za blijeg. Kraj priče znamo, banditi su dobili što ih ide, ali to nije razlog da ne 'uskočimo' u prekrasan film.

Linker
24. travanj 2024 03:51