U Kerempuhu

Bili smo na premijeri "Pljuske": Komedija koja ismijava hrvatsku birokraciju, nasmijala je i političare

Predstavu je režirao Željko Königsknecht po tekstu Nenada Stazića koji se već dokazao kao kazališna uspješnica, no ovo uprizorenje začinjeno je aktualnim političkim zbivanjima koja su dobro nasmijala publiku.

Glumac Željko Königsknecht na pozornicu kazališta Kerempuh postavio je remake hit predstave "Pljuska‘‘ u kojoj je igrao prije više od dvadeset pet godina, tada u režiji Vinka Brešana. Svojevrsna je to posveta tadašnjoj autorskoj ekipi i glumcima tod kojih mnogi više nisu s nama kao što su Kiki Kapor, Zvonimir Torjanec i Vlatko Dulić - Lala.

Predstava je napravljena po istoimenom tekstu novinara i bivšeg saborskog zastupnika Nenada Stazića kojeg su osuvremenili i iznjedrili predstavu vodviljskog tipa koja je donijela duh starog Jazavca, kako se kazalište zvalo u svojim zlatnim vremenima.

image

Tatjana i Ivo Josipović

LUKA DUBROJA
image

Glumica Mada Perišić i Rumi Meštrović

LUKA DUBROJA

To je predstava koja ismijava hrvatsku birokraciju, zaposlenike koje nitko ne može tako malo platiti koliko oni mogu malo raditi, a dotiče se i nepotizma i jezičnog čistunstva što sve na kraju dovodi do komedije zabune. U predstavi, osim Željka Königsknechta kao jednog od lijenih birokrata, igraju Luka Petrušić, Damir Poljičak, Dražen Čuček i Elizabeta Kukić.

image

Glumica Sandra Lončarić i Helena Štedul

LUKA DUBROJA
image

Glumačka podrška iz publike: Nikša Butijer, Matija Šakoranja i Ivan Magud

LUKA DUBROJA
image

Glumice Jelena Miholjević i Gordana Gadžić

LUKA DUBROJA
image

Kerempuhove glumice Ana Maras Harmander i Anita Matić Delić

LUKA DUBROJA

Za one koji se žele nasmijati i zabaviti, ‘‘Pljuska‘‘ bi im se svakako trebala naći na kulturnom itinereru. Jer u vrijeme opterećeno politikom, predstava je se naravno dotiče na duhoviti način i aktualne svakodnevice, unutra su i "istina koja je voda duboka", "Lipa i Radosti" i "rijeke pravde koje dolaze" - smijeha nikada dosta. Premijera je privukla brojna poznata lica, pa i ona s političke scene, koji su se vjerujemo, imali snage nasmijati i na vlastiti račun.

image

Dražen Čuček s kolegom Mislavom Čavajdom

LUKA DUBROJA
image

Željko Königsknecht sa suprugom Irenom i kćerima Hanom i Tessom

LUKA DUBROJA
image

Luka Petrušić, supruga Petra i sin Jan

LUKA DUBROJA
image

Torta nakon premijere

LUKA DUBROJA
image

Luka Petrušić, Sonja Kovačić, ravnateljica Kerempuha,Željko Königsknecht i inspicijentica Mirela Tihava

LUKA DUBROJA
image

Glumačka ekipa: Damir Poljočak, Željko Königsknecht, Luka petrušić, Elizabeta Kukić i Dražen Čuček

LUKA DUBROJA
Linker
16. travanj 2024 15:10