PRESLADAK NASTUP

Kći Ljupke Gojić Mikić oduševila izvedbom pjesme na japanskom: Izmamila je osmijeh i njihovoj veleposlanici

Jana Sienna Mikić krenula je maminim stopama. Tek joj je 11 godina, a već je sudjelovala u nekoliko modnih kampanja. Pleše, pjeva i glumi, a uoči Olimpijskih igara u Tokiju, u Zagrebu je na svečanosti pjevala pjesmu na japanskom jeziku.

Uoči olimpijskih igara u Tokiju, Hrvatski olimpijski odbor organizirao je natječaj haiku poezije, a na njemu je sudjelovala i japanska veleposlanica u Hrvatskoj Misako Kaji. Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša podsjetio je da se poezija kao umjetnička disciplina nalazila u programu Olimpijskih igara od 1912. do 1948., a Misako je dodala kako u Hrvatskoj jako puno ljudi čita i piše haiku.

image
Misako Kaji sluša izvedbu Jane Sienne Mikić.
DARKO TOMAS/CROPIX

Zvijezda svečane večeri bila je Jana Sienna Mikić (11), koja je u tradicionalnoj japanskoj nošnji otpjevala pjesmu na japanskom jeziku. Kći bivše manekenke i poduzetnice Ljupke Gojić Mikić i bivšeg nogometaša Mihaela Mikića, oduševila je sve izvedbom u zagrebačkom hotelu Westin.

Talentirana Jana inače se bavi plesom, glumom i pjevanjem, a ove je godine svoj glas posudila u Netfixovom crtiću “Gabina kuća lutaka”. Njezina majka manekensku je karijeru započela s nepunih 13 godina, a izgleda kako je najstarija kći krenula njezinim putem.

image
Inače pleše, pjeva i glumi.
DARKO TOMAS/CROPIX

Sredinom 2017. godine ova je skladna obitelj nakon devet godina života u japanskoj Hirošimi preselila na zagrebačku Knežiju, a Ljupka je u više navrata govorila kako su Jana Sienna, ali i mlađa kći Mila Amelie prave Japanke, njihova kultura im je kao vlastita, a upravo zbog toga je djevojčica pjevala i na događaju ususret olimpijskim igrama u Tokiju.

image
Na sedamnaestom katu hotela Westin, na natječaju "Prema suncu" ususret olimpijskim igrama, najboljim su autorima uručene nagrade za najbolju haiku pjesmu.
DARKO TOMAS/CROPIX

Kad smo posljednji put razgovarali s Ljupkom, rekla nam je kako djevojčice i dalje usavršavaju japanski s učiteljicom, a najmlađa kći Mari Dane prava je Zagrepčanka. I njihova baka, Ljupkina mama Željka, našalila se kako se po načinu prehrane vidi tko je odrastao u Japanu, a tko u Zagrebu, objavivši fotografiju na kojoj Mila i Jana jedu sushi, a malena Mari Dane gušta u ćevapima i pomfriju.

Čitajte i: Ljupka Gojić Mikić u Japanu je doživjela par potresa: Ovo su njezini savjeti i sadržaj ruksaka

Svestranoj Ljupki odgoj kćeri je prioritet, a nerijetko s njima odradi i pokoji poslovni angažmna. Prošle godine, Jana Sienna i Ljupka snimile su zajedničku kampanju za brend koji nudi proizvode za kosu.

"Moja najljepša uloga u životu je uloga modela, ali ne onog na modnim pistama već životnog modela i uzora svojim kćerima. Ženska snaga je u ženama koje nas okružuju, to je i meni samoj bilo jasno prilično rano", rekla je tada Ljupka.

U jeku pandemije, Ljupka je sve tri djevojčice angažirala i u kampanji za svoj modni brend Jolie Petit by Ljupka Gojić. Na zagrebačkoj Knežiji pozirale su u haljinicama dječje kolekcije koje odišu lepršavim i otkačenim stilom.

Čitajte i: Ljupka otkrila je li stroga šefica, piše li zadaću s djecom te kako je opstala u vezi dva desetljeća

Linker
20. travanj 2024 17:16