glazba

Ljubavni ‘Portret‘ Zvjezdana Ružića: Pijanist na magičnim Plitvicama uglazbio sudbonosni susret

‘Portrait of D.W‘ nova je pjesma jazz glazbenika za koju ga je inspiriralo prijateljstvo s Osječankom Darijom Walter koju je upoznao preko telefona.

- Kada mi se kao malom netko jako sviđao, nikada to nisam mogao verbalizirati već sam bježao u neku svoju sigurnu zonu, a meni je to oduvijek bila glazba. Emocije mi je bilo uvijek lakše opisati muzikom nego riječima - objašnjava jazz pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić povodom izlaska spota za pjesmu 'Portrait of D.W', inspiriranu stvarnom osobom, mladom Osječankom Darijom Walter, aktivisticom, ljubiteljicom prirode i glazbe te modelom koja u spotu i glumi.

Naime, u spotu koji je Ružić osmislio i režirao na bajkovitim Plitvičkim jezerima, on svojom glazbom oslikava portret lijepe mlade žene, a uz njegov muzički portret paralelno nastaje i onaj pravi, slikarski kojeg je izradio akademski slikar Radovan Kunić.

image

Zvjezdan Ružić i Darija Walter.

PROMO

- Sve je počelo kada sam uoči onog prvog lockdowna tražio djevojku koja bi glumila u spotu za jednu moju skladbu. Prijateljica mi je preporučila Dariju koja se tada bavila modelingom, ja sam ju nazvao, kroz razgovor smo shvatili da imamo puno zajedničkih interesa pa smo se sve češće čuli iako je snimanje spota bilo otkazano zbog korone. I tako smo mjesecima razgovarali, a da se nikada nismo sreli sve dok mi jednog dana na instagramu nije iskočila njezina fotografija. Tonovi su iz mene sami krenuli i tako je nastala ova skladba. U tom sam trenutku shvatio da sam zapravo portretist koji muzikom oslikava njezinu ljepotu, i onu unutarnju i onu vanjsku – kazao je pijanist koji s osmijehom priznaje da je njihov odnos ostao do danas samo prijateljski jer darija je sretno udana.

Čitajte i: Prvi put u glazbenoj industriji: Dodijeljena nagrada ‘Nova ploča‘ pojedincima koji su zadužili hrvatsku glazbenu scenu

Ona je naravno, bila prva koja je čula njoj posvećenu pjesmu pa je s veseljem sudjelovala u spotu snimljenom na Plitvičkim jezerima gdje je dobila i svoj slikarski portret.

Skladba 'Portrait of D.W' najava je novog, četvrtog albuma koji će Zvjezdanu Ružiću izaći na proljeće, a na njemu će se naći i pjesma koju je ovih dana snimio s Josipom Lisac, glazbenom divom s kojom je zajedno nastupio na predsjedničkoj inauguraciji Zorana Milanovića.

image

Zvjezdan Ružić

PROMO

Inače, ovaj peterostruki dobitnik diskografske nagrade Porin, poznat je po svom glazbenom projektu Pianotron, skladanju i sviranju na dva instrumenta - koncertnom klaviru i mellotornu, jednom od prvih elektroničkih sintisajzera kojeg su popularizirali Beatlesi. A kako obožava prirodu, sklon je svoj klavir i sintisajzer nositi gdje god misli da bi njegova muzika imala najljepšu kulisu- od plutajućeg pontona usred mora ispred plaže Sakarun, u uvali Verige među konjima i zebrama na Brijunima, raznih trgova pa sve do Plitvičkih jezera.

- Obožavam prirodu i putovanja, ali moja umjetnost i moja mašta uvijek me odvedu na ona najljepša, nikada viđena mjesta.

Linker
19. travanj 2024 16:02