Koncertna poslastica

Magic Box: Sedmo izdanje online festivala i ovog puta okuplja jaka imena sa scene

Radio 808 i Pozitivan ritam predstavljaju sedmi Magic Box, uz online koncerte započete tijekom epidemijskog lockdowna, najnovije izdanje online festivala zakazano je za subotu 9. travnja.

Magic Box donosi nastupe uživo, kroz koncertnu i festivalsku atmosferu putem ekranau subotu 9. travnja, još uvijek s iste adrese, odnosno iz HUB-a 385 u Zagrebu. Magic Box emitira se kroz video i radijski prijenos uživo, s web stranice Radija 808, kao i kroz niz partnerskih stranica na društvenim mrežama.

I ovog puta, Magic Box donosi izbor kvalitetnog i aktualnog s domaće glazbene scene, uz nastupe pet izvođača različitih glazbenih usmjerenja, u kombinaciji s razgovorima i ostalim prilozima, kojima s lakoćom dirigiraju Ida Prester i E-base.

image

7. Magic Box

PRESS

U subotu, 9. travnja, u izravnom prijenosu od 18 do 00 sati, očekuje nas bogat program za koji je poznata i satnica:

  • 18 Najava
  • 18,15 Kali Fat Dub
  • 19,15 Žen
  • 20,15 Marisol
  • 21,15 Kandžija
  • 22,15 One Dread
  • 23 Odjava

Kandžija

Osječki hip hop izvođač Kandžija je umjetnik za doba post-ironije. Njegove tekstove prate masni beatovi i živa energija pratećeg benda Gole Žene. Nakon petnaest godina karijere, jedno je sigurno: na Kandžiju se uvijek može računati da dostavi suvremeni hip hop koji se ne svrstava ni u jednu od glavnih struja. Stilovi se izmjenjuju iz pjesme u pjesmu i klize između klasičnih hip hop beatova, opasnih rifova, suvremene produkcije i ironičnih odjeka aktualnih trendova pop glazbe.

Kandžijina slikovita lirika obilježena je sarkazmom idealista koji neumorno ismijava društvene nepravde, lažne ljude i tropove glazbene industrije. Ipak, njegov cinizam ne ostavlja gorak okus - kroz smijeh ističe ono za što se isplati boriti.

image

Kandžija

PRESS

Čitajte i: Bogat program za proljeće: Zagrebački klub dočekao spreman toplije vrijeme i popuštanje mjera

Žen

Audio-vizualni sastav ŽEN, osnovan 2010. Prošle godine izdaju kompilacijski album "Blender" s remixima pjesama s prethodna tri albuma, iste godine su napravile pjesmu "Mnogi" za dokumentarno igrani film Časna posla (Nun of your business). Na 11-tu godišnjicu benda, izdaju singl "Uroni u san" kojim najavljuju četvrti studijski album.

image

Žen

PRESS

Marisol

Mango pop dvojac koji čine Erol Zajnilović i vokalistica Josipa, a njihova suradnja urodila je nečim što dosta apstraktno, kompleksan, skuliran i pomalo melankoličan križanac akustičnih balada, bossanove iznikle iz vrta Bebel Gilberto, easy listening jazza, europskog popa prve polovice šezdesetih i elektronike na granici synth-popa i proslavljenih Cafe del Mar kompilacija.

image

Marisol

PRESS

Kalifat Dub

Nakon dva albuma "Ringišpil iz Hada" & "Nakot Azrielov", desetine festivala, stotine svirki i nekoliko tisuća kilometara iza i ispred njih, stigla je KORONKA i zaustavila svijet! Zaključani u kuće i odvojeni od svega, na što se sve živ čovjek navikne vrlo brzo, posvetili su se trećem albumu koji ponosno paradira pod imenom "Životinjska Karma"

image

Kalifat Dub

PRESS

Čitajte i: Klub u kojem vladaju žene: Kad su svi zatvarali i otpuštali, one su otvorile klub koji danas okuplja mladu urbanu scenu

One Dread

One Dread je zagrebački reggae/dancehall bend sastavljen od četvero instrumentalista koje predvodi TNT vokalna sekcija koju čine Tea, Nika i Tena. Ovaj dinamitni TNT trio, svojim troglasnim vokalnim linijama One Dread čini jedinstvenim glazbenim sastavom na ovim prostorima zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je odsvirao preko 400 koncerata diljem Hrvatske i regije, a osim klupskih svirki često se penju i na pozornice svjetskih i domaćih festivala. Iako je sastav baziran na reggae i srodnim žanrovima, glazbene preferencije svih uključenih doprinose veoma zanimljivom spoju raznih glazbenih pravaca. Third World, Bob Marley, Inner Circle, Alborosie, Steel Pulse samo su neki od izvođača čije pjesme One Dread uspješno obrađuje. Bend je u fazi snimanja prvog studijskog albuma.

image

One Dread

PRESS
Linker
29. rujan 2022 16:39