SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
TV nagrade

Objavljene su nominacije za nagradu Emmy: Apsolutni rekorder je serija "Succession"

Među nominiranima za uglednu američku nagradu Emmy nema prevelikih iznenađenja: ove godine najviše nominacija dobile su serije TV mreže HBO od kojih samo superuspješna "Succession" ima čak 27 nominacija.

Među nominiranima za uglednu američku nagradu Emmy nema prevelikih iznenađenja: ove godine najviše nominacija dobile su serije TV mreže HBO od kojih samo superuspješna "Succession" ima čak 27 nominacija.

Poznate su nominacije za televizijsku nagradu Emmy čije bi se 75. izdanje trebalo održati 18. rujna, ali bi ceremonija mogla biti odgođena ako se štrajk holivudskih pisaca nastavi, kako su objavili organizatori. Najviše nominacija, njih 27 dobila je HBO-ova hit serija "Succession" odnosno ‘‘Nasljeđe‘‘ o medijskoj tajkunskoj obitelji i to za svoju posljednju sezonu što i nije neko iznenađenje jer je sve četiri sezone oduševljavala gledatelje kao i kritiku. Tako se HBO učvrsttio na prvom mjestu najuspješnijih TV mreža jer su iz njeihove produkcije još nominirane i serije "The White Lotus", "Posljednji od nas" i "Zmajeva kuća ”. A nominacije za najbolju dramsku seriju još su zaradili ‘‘Andor‘‘ (Disney+), ‘‘Bolje nazovi Saula‘‘ (AMC), ‘‘Kruna‘‘ (Netflix) i ‘‘Yellowjackets‘‘ (Showtime).

image

Jeremy Strong iz serije "Nasljeđe" koja je dobila 27 nominacija

SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

Glumci koji su dobili nominacije za najbolju ulogu u drami su veteran Jeff Bridges u seriji ‘‘The Old Man‘‘, Brian Cox, Jeremy Strong i Kieran Culkin za uloge u seriji ‘‘Nasljeđe‘‘, Bob Odenkirk iz serije ‘‘Nazovi Saula" te Pedro Pascal za seriju ‘‘Posljednji od nas‘‘.

image

Jeff Bridges u seriji "The Old man"

FX NETWORKS/EVERETT/PROFIMEDIA

Nominirane glumice za dramu su Sharon Horgan za ‘‘Zločeste sestre‘‘, Melanie Lynskey za ‘‘Yellowjackets‘‘, Elisabeth Moss za ‘‘Sluškinjinu priča‘‘, Bella Ramsey za ‘‘Posljednji od nas‘‘, Keri Russell za ulogu u seriji ‘‘Diplomat‘‘ i naravno Sarah Snook iz ‘‘Nasljeđa‘‘.

image

Nominirana Elisabeth Moss iz serije "Sluškinjina priča"

JANET GOUGH/AFF-USA.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

U kategoriji najbolje komedije nominirane su serije ‘‘Abbott Elementary‘‘ (ABC), ‘‘Barry‘‘ (HBO/Max), ‘‘Medvjed‘‘ (FX),
‘‘Dužnost porote‘‘, (Amazon Freevee)‘‘, The Marvelous Mrs. Maisel ‘‘ (Prime Video), ‘‘Samo ubojstva u zgradi‘‘ (Hulu),
‘‘Ted Lasso‘‘ (Apple TV+) i ‘‘Srijeda‘‘ (Netflix). Sve nominacije mogu se vidjeti na službenim stranicama nagrade Emmy.

Linker
29. travanj 2024 09:45