Nobody Answers Questions

Putovanje od Jadrana u El Shatt: Novi projekt domaćeg glazbenika i njemačkog vizualnog umjetnika

Nakon bezbroj zajedničkih projekata Josipa Pavlova i Genea Aischnera u posljednjih 12 godina, ovaj dvojac našao se na neistraženom terenu u projektu ‘Nobody Answers Questions‘, riječ je o putovanju s ograničenim resursima.

Putovanje s Jadrana u El Shatt nepresušna je inspiracija glazbenicima, a upravo je ono tema u zajedničkom projektu naziva "Nobody Ansers Questions" hrvatskog glazbenika Josipa Pavlova koji djeluje pod pseudonimom Ippio Payo i njemačkog vizualnog umjetnika Genea Eichnera koji se krije pod nazivom Genelabo.

Nakon bezbroj zajedničkih projekata Josipa Pavlova i Genea Aischnera u posljednjih 12 godina, ovaj dvojac našao se na neistraženom terenu u projektu "Nobody Answers Questions". Radi se o putovanju s ograničenim resursima - samo s bazičnom opremom - u kojem slušatelja vode na plovidbu od Jadrana do El Shatta. Brod je nakrcan i neudoban, a put u nepoznato rađa gomilu pitanja. Tko će dati odgovore? Svoja su glazbena istraživanja objavili na albumu.

Inspiracija s juga

"Ustajemo u noći. Napuštamo dom, napuštamo kopno. Neće nas zadržati ni jutarnja rosa. Odlazimo u mračno more! Nalazimo se na brodu, zove se Roditelj. Očevi su u planinama, iza planina. Brod ima dva jarbola, poput novih roditelja. Stara bracera, nosi nas zimskim valovima i prkosi buri, tom sjeveroistočnom vjetru. Nosi nas daleko, fašisti stižu", ulomak je to teksta kojim je ovaj glazbeno-vizualni dvojac opisao inspiraciju zahvaljujući kojoj je nastao ovaj glazbeni projekt.

image
Nobody Answers Questions, novi je projekt Ippio Payo & Genelabo
GENELABO

Josip Pavlov, odrastao je na Murteru te se nakon života u Zagrebu skrasio u Münchenu, povijest koja veže Jadran i El Shatt u Egiptu zainteresirala ga je prije dvije godine, kada je prilikom održavanja solo turneje putovao južnom Italijom između Barija i Taranta, pritom je čitao knjigu Alide Bremer "Oliva's Garden". Kockice su se posložile nakon povratka u München gdje je Gene 'Genelabo' Aichner El Shatt prepoznao kao priču koja će biti lajtmotiv njihovog novog audiovizualnog performansa.

Čitajte i:

Mediteransko glazbeno putovanje: Album ‘El Shatt‘ posvećen dalmatinskom kolektivnom sjećanju

Nacionalni park Risnjak dobio je svoju prvu skladbu: ‘Šest tisuća hektara pulsira u šest minuta‘

Linker
14. travanj 2024 10:01