u zagrebačkom HNK

‘Putujuće pozorište Šopalović‘ oduševilo publiku: Dragan Bjelogrlić pokupio snažne ovacije

Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda prvi je put gostovalo u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu davne 1986. te potom gotovo 30 godina kasnije - 2015.

Jučer je Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda gostovalo u zagrebačkom HNK s predstavom 'Putujuće pozorište Šopalović' redatelja Ljubomira Simovića.

U naslovnoj ulozi bio je Dragan Bjelogrlić koji je s kolegama pokupio snažne ovacije, što je dokaz koliko se publici svidjela predstava.

Uz Bjelogrlića nastupali su i Jasna Đuričić, Marko Janketić, Jovana Belović, Nenad Jezdić, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Sanja Marković, Irfan Mensur, Miloš Samolov, Milica Sužnjević, Miona Marković, Ana Lečić, Teodora Tomašev, Tara Miliutinović, Vanja Radivojević i Nađa Ristić.

image

Putujuće pozorište Šopalović

PRESS
image

Putujuće pozorište Šopalović

PRESS

Premijera predstave održana na Sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskoga dramskog pozorišta 8. ožujka 2020. a na 25. Jugoslovenskom pozorišnom festivalu u Užicu osvojila je Nagradu publike, te Nagradu Ardalion za epizodnu ulogu Simke koja je pripala Sanji Marković.

image

Putujuće pozorište Šopalović

PRESS

Jugoslovensko dramsko pozorište iz Beograda prvi put je gostovalo u zagrebačkom HNK davne 1986. godine pa tek 2015. i to upravo s predstavom Putujuće pozorište Šopalović. Do sada je izvedena 123 puta, a vidjelo ju je gotovo 65 tisuća gledatelja.

image

Ljubomir Bandović, Toma, Dragan Bjelogrlić, Marko Janketić.

PRESS
image

Ivica Buljan, Irfan Mensur, Sanja Marković, Anita Mančić, Doris Šarić Kukuljica, Dubravka Vrgoč.

PRESS
Linker
12. travanj 2024 08:46