ZA NAJMLAĐE

Slatki projekt glumca Slavka Sobina: Izdao slikovnicu ‘Šapice i tajna zelene loptice‘

Slikovnicu o avanturama pasa napisao je poznati hrvatski glumac, a ilustrirao Patricio Alejandro Aguero Marino. Prvu slikovnicu ‘Šapice‘ izdao je prije godinu dana, a ovom najnovijom je također razveselio najmlađu publiku.

Nakon velikog uspjeha slikovnice "Šapice" autora Slavka Sobina, koja je u rekordnom roku osvojila srca mališana i njihovih roditelja, objavljena je druga koji donosi nove priče neodoljive pseće družine. "Šapice i tajna zelene loptice" divna su i poučna priča o važnosti prijateljstva, toleranciji i prihvaćanju drugačijih, o važnim stvarima koje djecu treba naučiti u najranijoj dobi.

"Kad radiš dobre stvari, e onda stvaraš bolji svijet. A kad osjećaš da stvaraš bolji svijet, onda se nikome ne moraš time hvaliti. Onda to može biti tvoja tajna. Dobrota je nešto što nosiš u sebi i iz nje djeluješ i radiš čarobne stvari", rekao je poznati hrvatski glumac.

image
PR

Mrš i Dona najbolji su prijatelji i sada žive zajedno. Jako se vole, ali još uvijek uče jedno od drugoga. Mrš je veseo pas kojem ne treba ništa osim slobode, a Dona iako kućni pas, zna kako se rješavaju međuživotinjski odnosi u parku. Zahvaljujući tomu, udruženim će snagama riješiti mnoge neobične stvari koje se događaju na igralištu, pa čak i onu najstrašniju: suočit će se sa psom od kojeg svi strahuju, a zove se - Vuk!

Prva slikovnica "Šapice" u manje od godinu dana dobila je svoje drugo izdanje, a prošlo je punih deset godina otkako je kazališni, televizijski i filmski glumac Slavko Sobin napisao predstavu "Šapice" koja je osvojila najmlađu publiku. Nakon kazališnih dasaka, ova bezvremenska priča o prijateljstvu dobila je svoje mjesto i na policama knjižnica, knjižara i brojnih domova.

Čitajte i: Sreću više ne skriva: Slavko Sobin "popustio" i konačno otkrio da je zaljubljen već godinama

Sobin je rođen u Splitu, studirao u Los Angelesu, a vratio kući jer mu je doma najljepše. Voli obitelj, prijatelje, pse i prirodu. U svojoj karijeri ističe nagradu za Srce na sceni. Projekt s mladima s cerebralnom paralizom koji je dan danas njegov najveći životni ponos.

image
Slavko Sobin na ovogodišnjoj Fotosofiji.
IVANA NOBILO/CROPIX

Omiljene četveronožne junake ilustrirao je Patricio Alejandro Aguero Marino koji se bavi scenografijom, kostimografijom, izradom marioneta, animacijom i ilustracijom. Posljednjih je godina za Mozaik knjiga ilustrirao slikovnice "Orašar", "Vuk i sedam kozlića", "Dječji bonton", "Šegrt Hlapić" i "Andersenove Bajke".

Čitajte i: Slavko Sobin iskreno o privatnom životu: 'Imam svoj mir i svoju sreću'

Linker
17. travanj 2024 20:26