BOGAT PROGRAM U ZAGREBU

4 događanja u svibnju koja ne smijete propustiti

Donosimo vam događanja u Zagrebu koje vrijedi posjetiti: od uživanja u malenoj zelenoj oazi u samom centru Zagreba uz bogat i raznolik program pa sve do festivala na Zrinjevcu u kojem će uživati ljubitelji hrane. I sve to do kraja svibnja!

PROJEKT ILICA: Q'ART

Festivalski dio Projekt Ilica: Q'ART otvoren je danas, 18. svibnja i trajat će do 25 svibnja, a oživjet će više od dvadeset lokacija u Ilici. Projekt koji autorski potpisuju i organiziraju Aleksandar Battisa Ilić i Ivana Nikolić Popović ponudit će Zagrepčanima i turstima bogat kulturno-umjetnički program: izložbe, koncerte, plesne izvedbe i performanse, ulične revije, buvljake, projekcije filmova te edukativne radionice. Programi će se održavati na Rokovom perivoju, parku ALU, u devet praznih dvorišnih prostora, dok će 20 uličnih izloga postati izložbeni prostor. Svakog dana prikazivat će se filmovi na otvorenom - u parku između Ilice i Dalmatinske ulice, a posjetitelji će moći pod zviejzdama gledati europske nagrađivane filmove te filmove za djecu. Na Britancu će svakog dana od 17 sati kuhati naši gastro blogeri, a ljubitelji klasike i jazze trebaju produžiti do Rokovog perivoja gdje će se održavati Klasični program projekta.

Press

ART PARK

Od 25. svibnja ponovno će oživjeti Art Park, najljepši parkić u centru Zagreba, smješten između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta. Tijekom trodnevnog otvorenja međunarodno priznati umjetnici će oslikovati zidove i panele u parku, posjetitelji će se družiti uz DJ session, a sve će upotpuniti i ciklokino projekcija te edukativni sadržaj ovogodišnjeg Pedalafesta. Nakon toga se nastavljaju događanja u parku u centru Zagreba koja će trajati sve do kraja rujna ove godine.

press

GASTRO MUSIC FEST

U petak, 18 svibnja počet će Gastro Music Fest by Kala koji će svakodnevno do nedjelje 27. svibnja uveseljavati brojne posjetitelje u parku Zrinjevac, osobito one koji se vole družiti uz hranu. Neki od najpoznatijih domaćih ugostitelja ponudit će svoje specijalitete pa će se u ponudi naći, između ostalog, Tex Mex beef tortilja, Cubano sendvič, janjeći kebab, lamburger te trdelnik - originalna češka slastica koja je postala pravi hit.

press

ZAGREB DESIGN WEEK

Zadnji su dani i da posjetite Zagreb Design Week, njegovo peto izdanje koje se održava u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla, a traje do 20. svibnja. Tema ovogodišnjeg tjedna je Suvremeno/Svevremeno i propituje trajanje dizajnerskih rješenja - od klasika koji su vječni do dizajna koji nestaju u vremenu u kojem je i nastao.

Karla Jurić i Matej Jurčević

Linker
18. travanj 2024 09:39