U Zadru, gradu sporta!

Bliži se potpuno drugačiji festival koji će ugostiti neke od najvećih svjetskih zvijezda

Riječ je o spoju globalne sportske i medijske industrije i okuplja najveće profesionalce u svijetu sporta, odnosno o projektu koji će postaviti nove standarde u organizaciji sportskih poslovnih događanja.

Osim što je najvažnija sporedna stvar na svijetu, sport je najgledaniji TV spektakl i jedini preostali medijski događaj koji se mora pratiti uživo. Trend globalizacije sporta danas je jači nego ikad i upravo je zbog toga interes za svijet sporta velik.

„Kao aktivni sudionici globalne sportske i medijske scene u prilici smo shvatiti glavne izazove industrije te prepoznati inovatore i ključne igrače na sceni, a pozicija i uloga koju Hrvatska ima u svijetu sporta daje nam mogućnost da postanemo predvodnik ovakvih događaja“, rekao je Boris Kovaček, organizator prvog Sunset Sports Media Festivala u Hrvatskoj.

image

U programu Sunset Sports Media Festivala sudjeluju globalne svjetske zvijezde.

MAK VEJZOVIć

U programu Sunset Sports Media Festivala sudjeluju globalne svjetske zvijezde, pa ćemo tako imati jedinstvenu priliku slušati predavanja nogometne legende, bivšeg vratara, Petera Schmeichela, osvajača velikog broja trofeja, uključujući Kup prvaka s Manchester Unitedom i naslov europskog prvaka s reprezentacijom, ali i bivše igrače američkog nogometa, višestruke MVP Super Bowla, Juliana Edelmana koji je odigrao 12 sezona NFL-u za legendarne New England Patriotse i Raya Lewisa, igrača koji se smatra jednim od najvećih linebackera u povijesti NFL-a.

image

Peter Schmeichel

LUKE WALKER GETTY IMAGES FOR CBS

Neke od najzanimljivijih tema koje će se obraditi i o kojima će se pričati na SUNSET Sports Media Festivalu su Everybody wants to rule the world: Football vs.Football, što stoji iza fenomena zvanog NFL i koji su ključni elementi koji razdvajaju dva nogometna svijeta dok se bore za globalnu dominaciju i pažnju gledatelja. Stephen Espinoza, predsjednik Showtime Sportsa, dijeli svoje uvide u povijesni uspjeh koji je ostvario u svijetu boksa, na predavanju Inside the ring with Stephen Espinoza, a saznat ćemo i sve o sportskom klađenju, izazovima digitalnog i tradicionalnog kao i mnogim drugim temama kroz objektiv čovjeka koji je revolucionirao Sky Sports, a trenutno predsjeda kao izvršni potpredsjednik IMG-a i voditelj globalne produkcije, Barneya Francisa, na predavanju „Production in the new era“.

image

Sunset Sports Media Festival osnažuje dva područja u kojima je Hrvatska najbolja i po kojima je prepoznatljiva - sport i turizam

MAK VEJZOVIć

U ulozi ambasadora i savjetnika, našao se i slavni Zadranin s američkom adresom, Pete Radovich, producent i redatelj, dobitnik više od 40 Emmy nagrada, izvršni producent u NFL-u, koordinacijski producent, UEFA Champions League, dopredsjednik produkcije i kreativni direktor medijske kuće CBS Sports. Pete će nam ujedno približiti i temu Power of story.

„Sport je već tradicionalno jedan od najjačih aduta kada pričamo o promociji Hrvatske u svijetu, a vjerujem da će ovaj hvalevrijedan projekt Zadar pozicionirati na svjetskoj mapi na onaj način na koji to taj prelijepi grad iz kojeg su potekli neki od najboljih svjetskih sportaša, i zaslužuje“, izjavio je savjetnik ministrice Nikoline Brnjac u Ministarstvu turizma i sporta, Josip Pavić.

image

Pete Radovich

PRESS

Čitajte i: 9. PINK DAY festival za ljubitelje ružičastih vina održat će se na novoj lokaciji i slavi optimizam!

Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje HTZ-a uvjerena je da ovakvi projekti mogu doprinijeti stvaranju jedinstvenog doživljaja i predstavljanja naše prekrasne zemlje u najboljem mogućem svjetlu.

„U Hrvatskoj turističkoj zajednici prepoznajemo značaj sporta u promociji naše zemlje, koja je u globalnim okvirima najprepoznatljivija upravo po sportu i turizmu. Sports Media Festival zasigurno će Hrvatskoj, a posebice Zadru, dati dodatnu vidljivost na međunarodnom tržištu. Program festivala je bogat, kvalitetan i pun renomiranih imena iz svijeta sporta, a sve će pratiti i brojni predstavnici svjetskih medija“, kazala je.

SUNSET Sports Media Festival osnažuje dva područja u kojima je Hrvatska najbolja i po kojima je prepoznatljiva - sport i turizam! Hrvatska je na globalnom turističkom tržištu jedna od trenutno najpoželjnijih destinacija, baš kao i Zadar, grad domaćin SUNSET Sports Media Festivala. Zato je neupitno da će projekt, kao susret globalne sportske medijske industrije, ostvariti važan turistički značaj.

image

Stephen Espinoza

PRESS

„Sretni smo i ponosni što je produkcija SUNSET Sports Media Festival odabrala Zadar kao mjesto događanja ovog važnog medijsko–sportskog događaja. Zadar je oduvijek grad sporta, a u spajanju pojmova sporta i turizma ima dugogodišnje uspješno iskustvo. Sportaši su najbolji promotori hrvatskog turizma, a mi vjerujemo da je ovo jedan lijep nastavak u prenošenju slave našeg grada diljem svijeta” rekao je Mario Paleka, direktor TZ grada Zadra.

“Više smo nego počašćeni što je grad Zadar domaćin ovakvom jednom projektu svjetskog kalibra, za koji vjerujemo da će uz sve kapacitete i klimu koju imamo, infrastrukturnu i prometnu povezanosti dodatno istaknuti Zadar kao jedno od središta sportskog turizma“, izjavio je zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, saznajte najnovije trendove na temu sportske i medijske industrije, poslušajte vrhunske predavače i goste, zanimljive panel-diskusije i uživajte u najljepšem zalasku sunca na svijetu.

01 - Modified: 2022-12-14 18:00:00 - Feat.: 0 - Title: 45 dana zimske fešte: Čekaju vas sjajni glazbenici i vrhunska gastronomija
01 - Modified: 2022-12-14 18:00:00 - Feat.: 0 - Title: 45 dana zimske fešte: Čekaju vas sjajni glazbenici i vrhunska gastronomija
Linker
30. svibanj 2023 09:10