DOBRE VIJESTI

Dolazi nastavak ‘Gladijatora‘! Nakon 21 godinu, redatelj Ridley Scott najavio snimanje kultnog filma

Većina redatelja u poznim godinama pomno bira projekte, s velikim odmakom od jednog do drugog filma. To nije slučaj kod Ridleya Scotta, koji je najavio snimanje Gladijatora 2.

Točno 21 godinu nakon što je holivudski povijesni spektakl ”Gladiator” osvojio pet Oscara i srca publike diljem svijeta, redatelj Ridley Scott (83) najavio je dugo očekivani nastavak tog kultnog filma. Scenarij mu je već u rukama, a na snimanje ”Gladijatora 2” bacit će se kad dovrši snimanje filma o Napoleonu, gdje je glavnu ulogu povjerio Joaquinu Phoenixu.

image
Ridley Scott
MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

Neumornog Ridleyja Scotta, čija redateljska karijera traje već pet desetljeća, uskoro očekuju dvije velike premijere: u listopadu će predstaviti film ”House of Gucci”, s Lady Gagom u glavnoj ulozi, a u studenome ”The Last Duel”, povijesni spektakl smješten u 14. stoljeće, gdje su glavne zvijezde Matt Damon i Ben Affleck. Potom će se fokusirati na ”Kitbag” (Ranac), filmsku priču o usponu na vlast Napoleona Bonapartea.

image
U listopadu će Ridley Scott predstaviti film ‘House of Gucci‘
SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA

"Kod Napoleona me najviše intrigira zašto mu je bila toliko potrebna Josephine", kaže Scott te dodaje: "Trebali su jedno drugo i mislim da smo točno odredili što je to bilo".

A što se tiče publike, kad završimo s Napoleonom, bit ćemo zasigurno spremni za novog Gladiatora.

Čitajte i: Svi pričaju o seriji ‘Squid Game‘: Nasilje, smrtonosne igre i očajni likovi formula su za ‘binge watching‘

Linker
25. travanj 2024 15:01