o njemu svi bruje

Film o princezi Diani oduševio kritiku, smatraju ga kandidatom za Oscara, a Kristen Stewart je briljirala

Iako su mnogi pisali kako će Kristen teško nadmašiti ulogu Emme Corrin kao princeze Diane u seriji ‘Kruna‘, izgleda da je glumici najpoznatijoj po ulogama u serijalu ‘Sumrak‘, u konačnici to uspjelo.

Na Venecijanskom filmskom festivalu premijerno je prikazan najiščekivaniji film godine o prerano preminuloj princezi Diani. Riječ je o filmu "Spencer", koji je biografski hommage pokojnoj članici kraljevske obitelji. Nakon što je glumica Emma Corrin u filmu "Kruna" utjelovila Dianu u mlađim danima i za to osvojila Zlatni Globus za najbolju izvedbu glumice u televizijskoj seriji, svi su se pitali može li njezinu izvedbu, gdje je maestralno skinula i Dianinu mimiku i govor, nadmašiti zvijezda serijala "Sumrak", glumica Kristen Stewart.

image
Redatelj Pablo Larrain i Kristen Stewart
MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ako je suditi po uvaženim filmskim kritičarima koji se među prvima pogledali film, onda je odgovor - potvrdan! Na premijeri filma "Spencer" Kristen se pojavila u Chanelovom kombinezonu, a odjeću tog luksuznog modnog brenda obožavala je i sama Diana. Čileanski redatelj Pablo Larraín, koji stoji i iza Oscarom nagrađenog filma "Jackie", hvaljen je sa svih strana, a neki govore kako bi ovaj biografski film mogao nadmašiti onaj iz 2016. godine o nautjecajnijoj prvoj dami u povijesti američke politike.

Čitajte i: Izašao prvi službeni trailer za film ‘Spencer‘: Pogledajte kako se Kristen Stewart snašla u ulozi Lady Di

Čitajte i: Sličnost je zapanjujuća! Kristen Stewart snima film o životu princeze Diane, a ova objava oduševila je svijet

Američki filmski kritičar Owen Gleiberman za Variety je napisao kako je Kristen fantastična te da se u potpunosti preobrazila u lik. Brojni kritičari za američke medije naglasili su kako je Kristen kao Diana mnogo bolje ušla u lik nego glumica Naomi Watts koja ju je utjelovila u filmu iz 2013. godine.

image
Scena iz filma
NEON AND TOPIC STUDIOS/FERRARI/PROFIMEDIA

"Vidjeli smo mnoge prikaze Diane, ali Larrain nam donosi nešto mnogo različitije, vrlo intimno, a opet otkrivajuće", napisao je filmski kritičar Pete Hammond za Deadline Hollywood Daily. Mnogi su povukli paralelu s "Krunom". Neki smatraju da je ovo umjetnička priča o unutarnjim borbama jedne žene te da su filmskim prikazom na taj način uspjeli ući pod Dianinu kožu, što se u ‘Kruni‘ nije dogodilo.

image
Kristen Stewart kao Diana
NEON AND TOPIC STUDIOS/FERRARI/PROFIMEDIA

Radnja se fokusira na tri dana u princezinom životu, onda kada je brak s princom Charlesom jednostavno postao nepodnošljiv. Njih dvoje stigli su na vikend uoči Božića na omiljeno imanje kraljice Elizabete II. - u Sandrigham. Neki su te prikaze usporedili s trilerom Stephena Kinga - "Isijavanje", samo što se ovdje radi o kraljevskoj verziji. Diana je na rubu histerije od samog početka, ranjiva, ima obrambeni mehanizam, a kako će na to i hoće li uopće regirati kraljevska obitelj, to ćemo tek saznati. Službeni trailer je vani, a fim u kina dolazi početkom studenog.

Linker
16. travanj 2024 09:34