Koncertni vodič

Glazbenici unatoč restrikcijama održavaju nastupe: Zagreb čeka zanimljiv koncertni tjedan

Od od duba, reggaea preko metala do popa, klasike i jazza, svatko ovog tjedna može pronaći koncert po svom ukusu.

Tjedan pred nama donosi ponešto koncertnih događanja, raspon žanrova je također šarolik od jazz koncerata do onih nešto žešćih. Za većinu njih potrebno je imati valjanu covid potvrdu, detalje donosimo u nastavku koncertnog vodiča.

Banana Zvuk, četvrtak 27.1. Dva Osam

Banana Zvuk je splitski dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe, njihov zagrebački koncert održat će se u četvrtak 27. siječnja u klubu Dva Osam. Izvođački i stvaralački dio Banana Zvuka čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Jurić Yuri (ST!llness). Ovi splitski glazbeni umjetnici bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum'n'bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova.

Pogledajte video


Četvrtak 28.1., početak 19 sati, klub Dva Osam, Jabukovac 28. Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji, 50 kn na ulazu u klub. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice.

Splitska ‘roba‘: Banana Zvuk na novom albumu okupio je brojne suradnike, a namamili su i Radu Šerbedžiju


Mamut, četvrtak 27.1., KSET

Prije četiri godine riječki glazbenik, Ivo Jurčić, započinje glazbeni projekt koji se od tada razvio u novu silu na hrvatskoj alternativnoj metal sceni pod nazivom Mamut. Koncert u Zagrebu održat će u klubu KSET, u četvrtak 27. siječnja, s početkom u 20 sati.

image

Mamut u KSET-u.

PRESS

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kn mogu se kupiti u KSET-u! Na dan koncerta cijena ulaznice će iznositi 50 kn. Na ulazu će biti potrebno predočiti EU COVID potvrdu s QR kodom.


Alka Vuica, petak 28.1. Boogaloo

Premijerni koncert Alke Vuice u zagrebačkom klubu Boogaloo održat će se u petak, 28. siječnja. Uz nju će nastupiti i DJ Dr. Beat koji će puštati dance glazbu 90-ih. Početak koncerta očekuje se oko 20h. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 80 kuna.

image

Alka Vuica

PRESS


Sunrise Sessions: Močvara Edition, petak 28.1., Jazz u Močvari

Sunrise Sessions kolektiv je od dvadeset i pet glazbenika koji već više od šest godina održavaju i organiziraju koncerte slobodne kompozicijske improvizacije (instant composition). U ovom izdanju nastupaju Vojkan Jocić (saksofon), Luka Čapeta (gitara), Viktor Slamnig (bas gitara) i Nenad Kovačić (bubnjevi).

image

Sunrise Sessions

PRESS

Petak 28.1., vrata 19, početak 20, upad 30/40 kn, pretprodaja ulaznica na linku. Nisu potrebne Covid potvrde.


Hommage Mahleru u ciklusu Lisinski subotom, subota 29.1. KD Vatroslav Lisinski

Na koncertu 'Hommage Gustavu Mahleru', 29. siječnja 2022. od 19.30 sati, nastupit će Renata Pokupić, Riječki klavirski trio (Krunoslav Marić, violina, Vid Veljak, violončelo, Filip Fak, klavir) i Zagrebački solisti. Detalji o programu i ulaznicama na stranicama KD Vatroslav Lisinski.


Ectratis, subota 29.1. Močvara

U subotu, 29.1., Podrži scenu! predstavlja Ectratis, studijski projekt i bend zagrebačkog glazbenika Mateja Blečića!

Projekt postoji još od 2014. godine, ali veću pozornost dobiva 2019. godine kada je objavljen međunarodno priznati debitantski album "The Artificial Spirit" koji se žanrovski može svrstati u zanimljivu kombinaciju popa, progressive rocka i jazz fusiona. U Močvari ćete imati premijernu priliku čuti kako Ectratis zvuči uživo, stoga ne propustite ovu svirku i na vrijeme rezervirajte svoju ulaznicu!

image

Ectratis

PRESS

Subota 29.1., vrata 19 sati, koncert 20 sati. Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u petak, 28.1., u 10 sati. ️Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.


Gabriele Coen Quintet, ponedjeljak 31.1. u Močvari

Talijanski institut za kulturu, Jazz u Močvari i Vrelo zvuka povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta organiziraju koncert Gabriele Coen Quinteta iz Italije. Zagrebački koncert održava se u ponedjeljak 31. siječnja u Močvari. Skladatelj, saksofonist i klarinetist Gabriele Coen jedan je od najpoznatijih talijanskih jazz glazbenika, a svoj je rad posvetio spajanju jazza s klezmerom, tradicijskom židovskom glazbom koja potječe iz središnje i istočne Europe.

image

Gabriele Coen Quintet

PRESS

Ponedjeljak 31.1., vrata 19, početak 20 sati, upad 45/60 kn, karte na linku. Za ulaz u klub potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu s QR kodom kao i osobnom iskaznicom.

Linker
20. travanj 2024 18:33