Preporuka

Heroji našeg djetinjstva: Posjetite Festival igračaka i otkrijte novu vikend destinaciju

Razveselite svoje mališane i prisjetite se vlastitih plišanih i limenih miljenika na tradicionalnom Festivalu igračaka koji se ovog vikenda održava u gradiću uz rijeku Lonju.

Od stonoge Goge do mađioničara Jape, kazališnih predstava i radionica, nagradnih igara, natjecanja u badmintonu, stolnom tenisu i gađanju limenki - u bogatom programu Festivala igračaka koji se 4. i 5. lipnja održava u Ivanić Gradu, mjestu udaljenom samo četrdesetak kilometara od Zagreba, naći će se nešto u čemu će uživati sva djeca, a zabavno će biti i njihovim roditeljima.

image
SHUTTERSTOCK

Već osmi festival svega što ima veze s igračkama i igrom nudi bogat sadržaj za cijelu obitelj. Glazbeno natjecanje Prvi pljesak, tombola, nastupi mađioničara, disko za djecu. U isto vrijeme na drugim mjestima u parku održavaju se brojna zabavna festivalska natjecanja, poput alke na tatinim leđima...

image
GORAN MEHKEK/CROPIX
image
DARKO TOMAS/CROPIX

U nedjelju se u parku uz brojne druge sadržaje održava i Festival dječjih zborova. Za okrepu je pak zadužen - Zaboravljeni doručak. Tako je, naime, nazvan gastronomski dio festivala na kojem će se moći kušati jela moslavačkog kraja koja su se tradicionalno jela za doručak. Djeca će uživati i u vatrogasnoj olimpijadi, raznim edukativnim radionicama i u velikoj izložbi kolekcionarskih igračaka - transformera, barbika, figura superjunaka, autića - na kojima će se i njihovi roditelji zasigurno prisjetiti svoga djetinjstva. Mališani mogu donijeti i svoje igračke s kojima se više ne igraju pa ih na Burzi organiziranoj na Festivalu zamijeniti za druge ili ih donirati onima kojima su zanimljive.

Linker
25. travanj 2024 05:56