Bogat program

Još nas malo dana dijeli do Weekend Food Festivala: U Rovinj stiže svjetska gastro ‘krema‘

Gala večere, vrhunski masterclassovi, brojni chefovi, panelisti i izlagači te najbolja zabava – sve nas to čeka za desetak dana na ovom festivalu u Rovinju.

Samo nas nekoliko dana dijeli od najuzbudljivijeg gastro vikenda ove godine – Weekend Food Festivala! Četiri festivalska dana u Rovinju, od 5. do 8. svibnja, obilježit će paneli i predavanja, razgovori 1 na 1, brojni masterclassovi, cooking show te naravno, zabavni program.

Festival će otvoriti Gustafi u četvrtak 5. svibnja pravim istarskim tulumom, a službeni program kreće u petak u 10 sati. Na prvoj panel diskusiji domaći chefovi Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Tvrtko Šakota i vlasnik restorana Boškinac, Boris Šuljić pod vodstvom direktora programa festivala Hrvoja Petrića po prvi put u povijesti predstavit će Manifest hrvatske kuhinje i raspravljati u kojem smjeru se hrvatska kuhinja treba razvijati. Tijekom dana na festivalsku pozornicu popet će se i omiljena slovenska chefica Ana Roš, austrijski chef hrvatskog porijekla Paul Ivić i danski chef Rasmus Munk.

image

Gustafi nastupaju

PRESS

Raspravljat će se također o položaju žena u kuhinji, izvrsnosti u hotelskom sektoru, te važnosti PR-a i medija u gastronomiji. Mate Janković i Igor Čimbur u razgovoru 1 na 1 pričat će o projektu "Chef kuha doma“, a pričat će se i o važnosti kvalitetne radne snage kao ključnom faktoru uspjeha, kroz projekt Raise the Bar. U petak navečer, publiku će zabavljati umaški sastav Febra s obradom hitova 50-ih i 60-ih godina.

image

Mate Janković

PRESS

Čitajte i: U Hrvatsku stiže chefica jednog od najboljih restorana na svijetu s dvije Michelinove zvjezdice

Drugi dan

U subotu u prijepodnevnim satima bit će predstavljen FoodTech Startup Competition - natjecanje za startupove u prehrambenoj i ugostiteljskoj industriji. Na tragu održive budućnosti i pronalaska dugoročnih rješenja i odgovora u ovoj sve zahtjevnijoj branši, Maistra Hospitality Group, Infobip i Pepermint agencija pokrenuli su natjecanje koje će okupiti startupove koji svojim radom daju doprinos u rješavanju izazova suvremene prehrambene i ugostiteljske scene.

image

Tvrtko Šakota

PRESS

Matija Babić predstavit će svoj životni projekt TasteAtlas, a na panelu “It’s all about freshness” powered by Kaufland govorit će se o važnosti svježine i kvalitete namirnica. Na show cookingu mladi chef Santiago Lastra pokazat će kako nastaje njegovo jelo "Mextlapique of turbot with British pipian.“ Šećer na kraju programa zasigurno će biti dva velika imena svjetske scene - Dabiz Munoz, najbolji svjetski kuhar 2021. godine, te Massimo Bottura, velikan gastronomije koji će svoje viđenje hrane i života ispričati u razgovoru s Hrvojem Petrićem. U zabavnom tonu nastavit će se i subota navečer, uz Funky disco party by Songkillers.

image

Songkillers u glazbenom programu

PRESS

Bogat sadržaj

Na Weekend Food Festivalu sudjelovat će brojni izlagači iz svijeta vina i maslinovog ulja, a na Food courtu naći se ponešto za svakoga. Na istom dijelu, posjetiteljima će Gastro Stil prezentirati Josper, najbolji roštilj na svijet na kojem će vrhunske zalogaje spremiti brazilska chefica Janaina Rueda. Brazilski party upotpunit će ritmom sambe Tomo Ricov, direktor festivala, koji će se u ovog puta naći iza DJ pulta.

image

Janaiina Rueda

THOMAS BACCARO

Već bogati program upotpunit će brojni masterclassovi na kojima će se učiti o sourdough kruhu, vinima i uljima, čokoladi, kavi i ginu. Na masterclassu Best of Vinistra moći će se kušati najbolja vina ovogodišnjeg izdanja Vinistre koja se isti vikend održava u Poreču, a posebni masterclassovi poput "Croatian mixology“ i "Smoke and spirit of the mountains“ oduševit će i najzagriženije hedoniste.

image

Tea Mamut

PRESS

Mjesto više traži se i na gala večerama koje su organizirane u sklopu festivala, a na kojima će snage udružiti hrvatski i svjetski chefovi. Prvu večeru Best of Croatia za međunarodne goste festivala spremat će domaći chefovi Deni Srdoč, Tvrtko Šakota, Matija Bogdan, Hrvoje Kroflin, Danijel Đekić te domaćin Jeffrey Vella.

U petak će se održati dvije večere s tematikom Šuma i More, na kojima kuhaju Ana Roš, Santiago Lastra, Jeffrey Vella, Emanuele Scarello, Lorenzo Lai, Chiara Pavan, Marina Gaši, Joao Rodrigues, te pastry chefica Maša Salopek. Mjesta je ostalo još na vegetarijanskoj večeri Zeleno, na kojoj će kuhati Paul Ivić, Maksut Askar iz istanbulskog Neolokala te hrvatski chefovi Tvrtko Šakota i Deni Srdoč, dok će deserte pripremiti pastry chefica Tea Mamut.

Linker
19. travanj 2024 00:04