Anasambl Glazbene staze

Kako zvuče "Zvjezdane staze" uživo?

U četvrtak 3. studenog  2016., Malom dvoranom Vatroslava Lisinskog širit će se zvuci omiljenih glazbenih tema najpopularnijeg znanstveno fantastičnog serijala "Zvjezdane staze" odnosno engleski  "Star Trek".

Za to je zaslužan Ansambl Glazbene staze, ansambl istaknutih mladih klasičnih glazbenika koji već niz godina za zagrebačku publiku, ali i šire, pripremaju različite programe kojim povezuju klasičnu glazbu s drugim žanrovima - filmskom, jazz, etno pa čak i cabaret glazbom.

Na koncertu u četvrtak, kojim će obilježiti 50. obljetnicu premijere omiljenog serijala, izvest će naslovne glazbene teme koje su za Star trek skladali vrsni američki skladatelji. Poseban pečat su među njima ostavili kompozitori Alexander Courage i Jerry Goldsmith. Pored tema iz serijala, koje je za Ansambl Glazbene staze prilagodila Mia Pap, publika će imati priliku čuti i nekoliko kompozicija klasične glazbe domaćih i stranih skladatelja nadahnutu upravo – svemirom. Izvest će djela mladih domaćih kompozitora Biance Ban i Marka Slavičeka te istaknutog britanskog kompozitora filmske glazbe Michaela Nymana.

Ansambl Glazbene staze, po formi je Pierrot sastav za kojeg je specifično da ga čine dva puhačka instrumenta - flauta i klarinet, dva gudačka - violina i violončelo te klavir, a vrlo često je nadopunjen glasom ili udaraljkama. Jedini je takav sastav u Hrvatskoj i jedan od rijetkih takvih u svijetu.

Na koncertu „Zvjezdane staze“ ansambl će se predstaviti u sastavu: Eda Rimanić, flauta, Vlade Matulić, klarinet, Đana Kahriman, violina, Vid Veljak, violončelo, Iva Ljubičić, klavir i Borko Rupena udaraljke.

Da Zvjezdane staze imaju i kod nas veliki broj obožavatelja pokazuje i to da su karte za ovaj koncert planule u prvom tjednu prodaje! Više informacija o ovom projektu pronađite ovdje.

Linker
20. travanj 2024 10:14