Mario Kučera
VATRENO SILVESTROVO

Kokteli za najluđu noć: Marin Nekić otkrio nam je 5 odličnih recepata s pjenušcima

Lagani i suhi pjenušci i šampanjci najbolja su baza za koktele uz koje će mnogi veselije dočekati Novu godinu, a u trendu su zemljane boje i začinski okusi.

Pjenušci i šampanjci simbol su slavlja pa su odlična baza za atraktivne koktele u najluđoj noći. Marin Nekić, najpoznatiji hrvatski miksolog i osnivač Nekić Barology Cocktail Studija i škole za barmene, predlaže suhe, lagane svijetle, crne i ružičaste pjenušce kojima se u izbalansiranim omjerima dodaju sastojci bliski našem podneblju, poput soka mandarine, naranče ili meda. Bitno je da se u njima umjereno uživa i da se kao idealni pratitelji diskretno sljubljuju s pripremljenim jelima.

Koktel je na partyju idealan pratitelj: mora izgledati atraktivno, biti u skladu s hranom i ne previše žestok

HOT 10

Zagreb 22112019
Marin Nekic kokteli za Gloria Delicije
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

3 cl pelinkovca 15 cl čaja od hibiskusa 1 do 2 žličice meda malo svježeg đumbira nekoliko klinčića

Skuhati čaj od hibiskusa te u njega oprezno naribati svježi đumbir. Dodati med i pelinkovac te sve lagano promiješati. Na kraju ubaciti malo klinčića.

ŠAMP ŠAMP

Zagreb 22112019
Marin Nekic kokteli za Gloria Delicije
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

1,5 cl sirupa od ruže 1 twist korice od limuna 12 cl rozea Šember

U čašu staviti led. Preko leda uliti pjenušac pa sirup od ruže. Stisnuti koricu limuna da ulja uđu u piće. Lagano promiješati žlicom. Dekorirati ružinim pupoljcima ili ružinim laticama.

SPICY BULLET

Zagreb 22112019
Marin Nekic kokteli za Gloria Delicije
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

3 cl bourbona 1 uštrcaj tabasca 15 cl tople čokolade desetak sljezovih kolačića speculas začin

Napraviti toplu čokoladu, uliti bourbon i tabasco te lagano promiješati u lončiću. Uliti u šalicu i dekorirati sljezovim kolačićima te ih posipati prstohvat speculas začinom.

MILLENNIUM COLLINS

Zagreb 22112019
Marin Nekic kokteli za Gloria Delicije
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

1,5 cl sirupa od limunske trave 1 cl svježeg soka mandarine nekoliko kapi meda 12 cl Tomac bruta

U čašu ubaciti led. Uliti pjenušac. Preko pjenušca uliti sirup od limunske trave i sok mandarine s medom. Dekorirati dehidriranim citrusima i čili trakicama.

PLEŠIVIČKI BATMAN

Zagreb 22112019
Marin Nekic kokteli za Gloria Delicije
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

2 cl bourbona 1 cl sirupa od čokolade 12 cl pjenušca Ivančić Griffin Dark Side malo korice naranče malo svježe ili dehidrirane naranče

Na dno čaše naribati malo korice naranče. Ubaciti led. Uliti sastojke po redu i vrlo lagano promiješati žlicom. Dekorirati narančom.

Linker
24. travanj 2024 07:22