KARLO JELIć
Big SEE Award

Nagrada za najslađe mjesto: Muzej čokolade iz Zagreba izabran za prestižnu turističku nagradu

U manje od godinu dana postojanja, ovaj zagrebački muzej prisutan je na različitim natjecanjima, a nagrade su počele pristizati na njihovu adresu.

U manje od godinu dana postojanja, ovaj zagrebački muzej prisutan je na različitim natjecanjima, a nagrade su počele pristizati na njihovu adresu.

Muzej čokolade Zagreb u nešto manje od godinu dana svog postojanja prisustvovao je na različitim festivalima i natjecao se u različitim kategorijama za nagrade koje su se ticale inovacija u polju kulturnog turizma. Osobito zadovoljstvo nam je objaviti da je Muzej čokolade Zagreb izabran za Big See Tourism Award 2020. te je također nominiran za Grand prix u kategoriji "Creative story and identity as experience“.

Muzej je nominiran i izabran za nagradu od strane Big See tima što nam je velika čast. Big See platforma ima za cilj prepoznati potencijal i kreativnost u svim sferama i sektorima, od arhitekture do dizajna, umjetnosti, kulture, sporta, znanosti sve do poduzetništva. Svake godine okuplja ljude iz kreativne industrije i poduzetništva iz svih 19 zemalja jugoistočne Europe kroz Big See inicijative - nagrade, konferencije, festivale i izložbe.

image
Muzej čokolade Zagreb je nominiran i izabran za nagradu od strane Big See tima.
FOTOGRAFIJE: KARLO JELIć

"Muzej čokolade Zagreb specijaliziran je za interpretaciju povijesnog, geografskog i kulturološkog značaja čokolade. Kao autori stalnog postava suprug Domagoj I. Cerovac i ja osmisli smo koncept postava, a za dizajn i scenografske elemente angažirali smo dizajnericu Željku Zrnić. Jako nam je bitno da uz širu javnost i stručnjaci odlično reagiraju na inovativni način na koji smo predstavili povijest omiljene slastice“, pojasnila je vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac.

Poseban naglasak na interaktivnost

Stalni postav Muzeja podijeljen je u sedam prostorija. Kretanje kroz Muzej predstavlja šetnju kroz dugačku i bogatu povijest omiljene slastice. Scenografija svake prostorne jedinice pomno je promišljena kako bi stvorila jedinstvenu atmosferu i prenijela duh određene vremenske epohe važne u povijesnom razvoju čokolade. U službi kreiranja tog jedinstvenog osjećaja su boje, materijali, rasvjeta, mirisi, okusi kao i glazbena podloga.

image
Stalni postav Muzeja podijeljen je u sedam prostorija.
FOTOGRAFIJE: KARLO JELIć

Poseban naglasak stavljen je na interaktivnost pa se u stalnom postavu nalaze mjesta na kojima posjetitelji na razne načine mogu testirati svoja osjetila kroz zabavne i poučne zadatke.

Ova nagrada za Muzej čokolade osim priznanja za do sada ostvareni rad predstavlja i poticaj za daljnja stremljenja ka izvrsnosti u muzeološkom i širem društvenom aspektu.

Linker
13. srpanj 2024 18:32