MEDITERRANEO BAR

Najljepša terasa u starom centru Rovinja: Preslatki kafić uz more s unikatnim uređenjem obavezno morate posjetiti

Ima milijun razloga zašto ovoga ljeta posjetiti Rovinj, a jedan od njih je i Mediterraneo bar na najprometnijoj starogradskoj šetnici. Unikatni stolovi i stolići, koloritna terasa s koje možete gledati najljepši zalazak sunca i fotografije za pamćenje koje možete ovdje uslikati, tek su dio razloga zašto odvojiti pokoji sat svojeg ljetovanja i provesti ga u centru istarskog grada.

Ako još niste posjetili Rovinj, evo dodatnog razloga zbog kojeg biste svakako trebali, a to je maleni kafić tik uz more, u samom centru istarskog grada. No moram napomenuti ako dolazite u jeku sezone, pogotovo u vrijeme kad zalazi sunce, vrlo vjerojatno ćete se pred prolazom u Mediterraneo bar morati okrenuti i otići u potragu za drugim mjestom gdje ćete gledati čarobne prizore. Budući da se radi o terasi za otprilike 40-ak ljudi, nije na odmet malo pričekati na svoje mjesto. Sigurno će se isplatiti, a odlične vibracije koje isijavaju iz ovog malenog bara, napunit će vas energijom, pa možda i do idućeg godišnjeg odmora...

image
Ulaz u Mediterraneo bar
MEDITERRANEO BAR

O konceptu smo popričali s vlasnikom Jasminom Huskićem koji je sa Sašom Muškardinom, na najprometnijoj starogradskoj šetnici prije sedam godina otvorio Mediterraneo, možda i najpopularniji bar u Rovinju. Barem ako je suditi po društvenim mrežama...

"Ono što nas motivira iz godine u godinu je iskustvo naših posjetitelja. Sama atmosfera koju već na prvi pogled daje naše uređenje u boho stilu, oduševi naše goste, a taj se osjećaj zadovoljstva ne može 'fulati' na njihovim licima. To je nama osvijestilo gdje smo i koliko je sam Rovinj predivan. Gosti se prepuste se ljetnoj i morskoj energiji", rekao je Jasmin te dodao kako je u baru sve unikatno. Od šalica do restauriranih drvenih škanjića koje su njihovi djedove i bake imali u svojim dvorištima i na terasama, a sam bar je, kaže, "živi organizam".

Mijenjaju se iz godine u godinu, stolice i stolovi još su unikatniji zbog morske soli koja ih polako nagriza, kaže, no nakon svake sezone ih "pošmirglaju" i pofarbaju. Na pojedinima su i crtice i poslovice iz svakodnevnog života ljudi na moru, a gosti nerijetko i sami na stolu napišu svoju posvetu.

image
Predivna terasa na kojoj je najljepše gledati zalazak sunca.
MEDITERRANEO BAR

"To nam je bilo ugodno otkriće. Primjerice, gosti iz najelitnijih hotela dođu u naš mali bar koji ih inspirira, a ako već ne to, onda se barem nakratko opuste. Planiraju ostati samo na kavi, a onda produže i na koktele", rekao je Jasmin. U ponudi imaju kavu, aperitive, razna pića i koktele, a unatoč što imaju brojne upite za hranu, smatraju kako nemaju dovoljno prostora da bi u ovome trenutku gostima ponudili najbolje i što se toga tiče.

Čitajte i: Bol na Braču ima novo 'it' mjesto za uživanje u spizi, životu i piću: Bogata ponuda zadovoljit će i najistančanije ukuse

image
Uređenje bara
MEDITERRANEO BAR

Iako je tijekom cijeloga dana doživljaj na vrhuncu, najčarobnije je ipak u vrijeme zalaska sunca. Radno vrijeme bara diktiraju i vremenske neprilike. Primjerice, nisam imala sreće budući da su u nedjelju bili poprilični valovi i bar je bio zatvoren, a večer prije nisam mogla pronaći mjesto. Jasmin kaže kako se to događa dva do tri puta u sezoni, kad pada kiša, puše bura i kad valovi prekriju njihovu terasu. Budući da su i u gradu pretežito strani turisti, tako je i u njihovom baru, no kaže kako dolaze i domaći iz Zagreba te Rijeke i okolice. U posljednje vrijeme mladenci ih biraju za mjesto gdje se okupljaju prije ili nakon vjenčanja, a to ih posebno veseli.

Čitajte i: Cvjetne girlande na plaži za pse idealan su kutak za najbolje fotke! Sličan koncept vlasnici otvaraju u Los Angelesu

image
Pogled iz zraka
MEDITERRANEO BAR

"Godine uspješnog poslovanja možemo zahvaliti i tome što naš tim funkcionira u sinergiji. Koktel scena nam je jaka, a iznad kafića imamo i galeriju te suvenirnicu", rekao je Jasmin.

Mediterraneo, ako se već nismo "upoznali" ovog ljeta, na mojoj si listi za sljedeće. Dotad, što manje vremenskih neprilika!

image
MEDITERRANEO BAR
Linker
06. ožujak 2024 09:31