GLEDAM, SLUŠAM, ČITAM

Njihov vodič: Ivanka Mazurkijević otkrila nam je kojim se glazbenim, pisanim i vizualnim djelima opuštaju u njihovoj kući

Glazbenica će ovog ljeta spojiti najdraži način putovanja i odmaranja - uz koncerte putuje, druži se, ali nađe i vremena za opuštanje, a za čitatelje Gloria.hr sastavila je svoju listu ljetnih preporuka.

Glazbenica Ivanka Mazurkijević koja sa svojim partnerom Damirom Martinovićem Mrletom ima nekoliko glazbeno-kazališnih projekata i ovog ljeta su prilično zaposleni. Par koji živi na relaciji Rijeka-Velika Gorica svakom svojom, u realnom ili virtualnom svijetu, pojavom oduševljava prijatelje, pratitelje i obožavatelje, a kako nam je otkrila bit će uskoro i prilika da ih se vidi i čuje uživo.

"Kroz ljeto smo imali nekoliko svirki sa Mr.Lee&IvaneSky, Kišnim Razdragancima i Stampedom - svim mojim bendovima, imat ćemo ako situacija dozvoli još nekoliko krugova svirki, a to kroz ljetni đir putovanja obožavam. Svaki vikend negdje drugdje", otkrila nam je Ivanka kako izgleda njeno idealno ljeto. Uz red posla i red odmora Ivanka je za čitatelje Gloria.hr otkrila čime se zabavlja u slobodno vrijeme - kojeg kao zaposlena majka i umjetnica i nema baš previše.

Što gledam?

Preporuke me malo muče jer nisam stigla toliko gledati no jedna serija koju sam gledala prije nekih šest mjeseci još mi se mota po mislima pa ću vam nju predložiti - “Normalni ljudi” koju se može vidjeti na HBO-u.

Pogledajte video

Film moram predložiti klasik, ako niste gledali, “Tramvaj zvan čežnja” kojeg je režirao Elia Kazan, a u njemu glumi moj glumac za sva vremena Marlon Brando.

Pogledajte video

Iskrena kao uvijek Ivanka priznaje da je muči nedostatak vremena i koncentracije za sve. U obavezno štivo računa knjige za djecu i one za odrasle.

Čitajte i: Željka Veverec nam je sastavila preporuke uz koje ćete savršeno uživati, maštati i meditirati kraj mora

Čitajte i: Ivana Kindl sastavila nam je preporuke za savršen ljetni bijeg: Red klasika i novih imena te posebna veza s Eurosongom

Što čitam?

Knjige su mi još veći problem jer čitam po nekoliko na raznim adresama. Zadnje sam čitala "Gregov dnevnik" sa svojom kćerkom i užasno je duhovit taj serijal knjiga za mlađe. Neopterećujući. Riječ je o američkom književnom serijalu kojeg je napisao književnik Jeff Kinney.

image
Gregov dnevnik
PROMO

A za odrasle moja preporuka bi bila “Anđelova igra”, roman Carlosa Ruiza Zafóna. Radnja romana odvija se u Barceloni 1920. godine. Glavni junak je pisac koji danju u napuštenoj palači u Barceloni pod pseudonimom piše senzacionalističke romane, a noću barokne priče o gradskom podzemlju.

image
Anđelova igra
PROMO

Čitajte i: Netflixovi krimići i vedra playlista: Idealna formula Nike Turković za ljetnu zabavu

Kada dvoje glazbenika živi u istom kućanstvu, onda je svakodnevica puna dobre glazbe, iako su oboje poznatiji zbog svog rockerskog imidža i stvaranja, kod kuće im je ipak nešto drugačije - sa zvučnika se širi muzika elektroničkih žanrova.

Što slušam?

Od muzike slušam s Mrletom puno elektronike koju mi on nalazi dosta uspješno pa predlažem Trentemøllera -“Obverse”, to mu je posljednji album.

Pogledajte video
Linker
18. travanj 2024 03:54