POP KULTURA

Preporuke Marijane Perinić: Baš kad smo mislili da ne može bolje

Spisateljica, komičarka i voditeljica, koja u sklopu turneje obilazi hrvatske gradove sa svojom četvrtom knjigom ‘raskrižje’, odabrala je favorite iz svijeta pop-kulture.

Televizija

‘Bridgerton’ na Netflixu - obožavam bijeg u ovaj svijet prepun skandala, spletki i tračeva, u kojem protagonistice sasvim jasno i glasno daju do znanja kako žena treba sama birati svoj životni put te da im sreća ne treba ovisiti o tome ima li ili nema prsten na ruci. O da, i glavne muške uloge su uistinu oku ugodne.

image

Američka striming televizijska dramska serija Bridgerton

PROMO/Bridgerton

Knjiga

Preporučujem ‘Kradljivicu knjiga’ Markusa Zusaka. Težina sudbine jedne djevojčice prenesena takvom lakoćom riječi i izvanrednim stilom pisanja da ni sami ne možete vjerovati kako ste knjigu od preko 500 stranica pročitali u samo par dana te da vam nije bilo dosta.

image

'Kradljivica knjiga'

PROMO/Marko Zusak

Glazba

Iako sam veliki fan dobre elektronike, uistinu me razveselila informacija da Rage Against the Machine dolaze na jesen u Hrvatsku. Obožavam njihovu legendarnu ‘Killing In the Name’, koja je svojedobno bila himna na demonstracijama komičara i satiričara protiv tadašnje političke garniture koja je cenzurirala satiru i slobodu govora u medijima.

Linker
20. travanj 2024 12:51