Press
Glazbeni noviteti

Projekt PEZNT: Plesni domaći house sa suradnicima iz cijelog svijeta za vedre dane u karanteni

Brojni svjetski i domaći suradnici zajedno s dvojicom DJ-a stvorili su album "Paid In Full" koji je sada zaživio i u vinilnom izdanju.

Iako je svijet u karanteni, život i umjetnost nisu stali. Ako vam više od svega nedostaju glazba i ples, onda je vijest o objavljivanju vinilnog izdanja albuma house glazbe domaćeg projekta PEZNT baš za vas. Uz naše producente album su stvarali i brojni rapperi, pjevači te autori od SAD-a do Dubaija.

"Ovo nije standardni house album, već kombinacija glazbe koju volimo slušati i stvarati. Album je poprilično emotivno, kompleksno i zahtjevno djelo te nam je stoga i trebalo preko dvije godine da ga dovršimo - željeli smo da rezultat bude na nivou najbolje svjetske glazbene produkcije, što sam siguran da smo i uspjeli postići", kazao je idejni začetnik projekta PEZNT Tom Pasanec - Blacksoul.

Dvojac PEZNT čine iskusni hrvatski DJ-i i producenti, Tom Pasanec - Blacksoul i Dejan Marković - Mark de Line. Ovu zajedničku priču započeli su 2015. godine, na inicijativu Blacksoula te su se sa svojim izvrsnim izdanjima vrlo brzo primijećeni u svjetskim krugovima.

Vrhunski suradnici

Vinilna verzija albuma "Paid In Full" donosi ukupno osam pjesama na dva 180 gramska vinila, uz niz izvrsnih gostujućih autorskih i glazbenih imena, album je dostupan na stranicama PDV Recordsa. U radu na albumu su im pripomogli glazbenici Davor "Daga" Devčić i Zvonimir Dusper "Dus" (ujedno i ko-autor dviju pjesama), koji su im omogućili da izdanje bude odsvirano uživo, a ne samo programirano, dok je za mastering zaslužan Gregor Zemljič.

Uz njih, album su kreirali i rapperi, pjevači te autori iz čitavog svijeta - tu je Masta Ace, legenda stare brooklynske škole hip-hopa, Born I, talentirani rapper iz Washington DC-a, zatim Shyam P, londonski vokalist, autor i producent s trenutnom adresom u Dubaiju te danski kantautor Gregers.

Izdanje uz izvrsnu glazbu sa sobom nosi i kreativno vizualno rješenje, za koje je zaslužan jedan od najboljih hrvatskih strip-crtača – Dalibor Talajić, poznat po svom iznimnom radu za Marvelove stripove. Uz naslovnicu, on je ujedno kreirao i čitavo vizualno rješenje fizičkog izdanja koje krasi i korice vinilnog formata, što će albumu "Paid In Full" dati i svojevrsnu kolekcionarsku vrijednost.

Press
Vinilno izdanje albuma 'Paid In Full' projekta PEZNT

Ubrzo nakon osnivanja projekta 2015. izdanja PEZNT-a našla su se na brojnim relevantnim diskografskim kućama - Toolroom, Dirtybird, Strictly Rhythm, Defected, Atlantic Records / Big Beat, Universal Music te dosegnuli visoke pozicije na top-listama relevantnih platformi elektroničke glazbe – Beatporta i Traxsourcea te na spomenutom Traxsource-u zauzeli pozicije #11 (Top 100 House Artists of 2018) i #14 (Top 100 Artists of 2018), u društvu imena kao što su: Mousse T, Louie Vega, Purple Disco.

Pročitajte i:

Linker
20. ožujak 2023 10:03